AfD-s politikus: Ha a Fidesz kezdeményezne, nem dobnánk ki őket az ágyunkból

2023. szeptember 19. 15:40

Maximilian Krah ugyanakkor a Mi Hazánkat is méltatta.

2023. szeptember 19. 15:40
null

Méltatta a magyar jobboldali pártokat, a Fideszt és a Mi Hazánkot Maximilian Krah, a német radikális AfD EP-listavezetője a Gulyáságyú Médiának adott interjújában.

Kétféleképpen is lehetünk jobboldaliak Európában. Vannak olyan jobbosok, mint mi és Orbán Viktor, akik inkább eurocentrikus jobboldaliak. Ám vannak olyanok is, akik teljesen Amerika felé tekintenek, vagy például a neokonok. Ők egyáltalán nem értik Európát” – jelentette ki a német politkus, aki szerint ezért irreális az az elképzelés, hogy az egyre inkább balra húzódó Európai Néppárttól jobbra helyezkedő, két EP-frakció, az ID és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) egyesüljenek. 

Arra a felvetésre, hogy mit tennének, ha a Fidesz mégis kezdeményezné a társulást az AfD-vel, Krah úgy nyilatkozott:

„… akkor nem dobnánk ki őket az ágyunkból.”

Ugyanakkor az AfD-sek a Mi Hazánk közeledését sem utasítanák vissza. Toroczkaiék Krah szerint „érdekes, okos párt”, továbbá „fiatalok, frissek, szókimondóak”.

politikus szerint mindkét párttal zajlanak egyeztetések, ám a Mi Hazánkkal élénkebb a párbeszéd.

„Biztos vagyok benne, hogy a Mi Hazánknak egyre nagyobb befolyása lesz Magyarországon. Én pedig mindig is azt támogattam, hogy a jövő győzteseire fogadjunk. A Mi Hazánk még eléggé ismeretlen Magyarországon kívül, de ez meg fog változni. Az egy okos párt” – jelentette ki Krah.

Nyitókép: JENS SCHLUETER / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik