AfD-s politikus: Ha a Fidesz kezdeményezne, nem dobnánk ki őket az ágyunkból

2023. szeptember 19. 15:40

Maximilian Krah ugyanakkor a Mi Hazánkat is méltatta.

2023. szeptember 19. 15:40
null

Méltatta a magyar jobboldali pártokat, a Fideszt és a Mi Hazánkot Maximilian Krah, a német radikális AfD EP-listavezetője a Gulyáságyú Médiának adott interjújában.

Kétféleképpen is lehetünk jobboldaliak Európában. Vannak olyan jobbosok, mint mi és Orbán Viktor, akik inkább eurocentrikus jobboldaliak. Ám vannak olyanok is, akik teljesen Amerika felé tekintenek, vagy például a neokonok. Ők egyáltalán nem értik Európát” – jelentette ki a német politkus, aki szerint ezért irreális az az elképzelés, hogy az egyre inkább balra húzódó Európai Néppárttól jobbra helyezkedő, két EP-frakció, az ID és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) egyesüljenek. 

Arra a felvetésre, hogy mit tennének, ha a Fidesz mégis kezdeményezné a társulást az AfD-vel, Krah úgy nyilatkozott:

„… akkor nem dobnánk ki őket az ágyunkból.”

Ugyanakkor az AfD-sek a Mi Hazánk közeledését sem utasítanák vissza. Toroczkaiék Krah szerint „érdekes, okos párt”, továbbá „fiatalok, frissek, szókimondóak”.

politikus szerint mindkét párttal zajlanak egyeztetések, ám a Mi Hazánkkal élénkebb a párbeszéd.

„Biztos vagyok benne, hogy a Mi Hazánknak egyre nagyobb befolyása lesz Magyarországon. Én pedig mindig is azt támogattam, hogy a jövő győzteseire fogadjunk. A Mi Hazánk még eléggé ismeretlen Magyarországon kívül, de ez meg fog változni. Az egy okos párt” – jelentette ki Krah.

Nyitókép: JENS SCHLUETER / AFP

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. október 28. 21:19
Meg kell alkotni az EU parlamentben az illiberális pártfrakciót nemet mondva a Sátánia és videke co.-ra: a gerjesztett bevándorlásra, az lmbt-re, a sötétzöld idiotizmusra és a kritikai fajelméletre..
Szerintem
2023. szeptember 19. 19:37
Próbaidőre, egyelőre külön, de együtt szavazhattok a fidesszel.
konfucius
2023. szeptember 19. 19:20
Nyuszikák, a Fidesz lassan egy évtizede 50% körül vagy fölött van. Ti most jöttök el 10%-ról. Nehogy már a Fidesznek legyen szüksége rátok. Fordítva van az.
Phm045
2023. szeptember 19. 17:36
A Fidesz nektek sem fekszik barom. Ha akarsz együttműködni azt tedd nyiltan, Ne üzengess batom német!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!