A kudarcot vallott ellentámadásba befektetett pénz, paripa, fegyver kulcsfontosságú a Nyugat túlélése szempontjából

2023. szeptember 22. 17:04

A háború első hónapjait végigkísérő infantilis kardcsörtetés egy olyan generáció paintballos csapatépítője volt aminek a tagjai sohasem szagoltak puskaport.

2023. szeptember 22. 17:04
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A BUKOTT ELLENTÁMADÁS HOZADÉKAI

Gyakran hallani ukrán-szkeptikus elemzőktől, hogy a Nyugat semmit sem kapott a Nagy Tavaszi Ellentámadásba (NaTE) befektetett erőforrásokért cserébe.

Szerintem ez így nem igaz.

A NaTE legfontosabb hozadéka nem az a néhány nyomorult falucska, nem az elpusztított ellenséges haditechnika, és még csak nem is a Lindsay Graham szenátor által emlegetett mérce, a halott oroszok száma.

A kudarcot vallott ellentámadásba befektetett pénz, paripa, fegyver kulcsfontosságú a Nyugat túlélése szempontjából, bár nem pontosan úgy ahogy azt a nagy tavaszi kaland kitalálói elmagyarázták nekünk.

Nem tudom, hogy másnak feltűnt-e, de az utóbbi hónapokban mintha kevesebb szó esne  NATO intervencióról, a Hajlandók Szövetségétől, nyugati szabadcsapatokról, légtérzárakról stb.

Mi történt?

Csupán annyi, hogy a nyugati politikai, média és értelmiségi elit végre valahára átlépte a felnőttkor küszöbét. 

A háború első hónapjait végigkísérő infantilis kardcsörtetés egy olyan generáció paintballos csapatépítője volt aminek a tagjai sohasem szagoltak puskaport. 

Hollywood a velünk élő valóság, a Jó mindig a műsoridő keretein belül győzedelmeskedik és mivel mi vagyunk a Jók, nincs mitől aggódni. Oroszország egy rozzant akol, Putyin már nem is él és a mezítlábas, fogatlan orosz muzsíkot még egy ukrán nagymama is símán levadászpuskázza.”

Nyitókép: Robert C. Castel Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 25. 12:05
Kanmacska A háború után/közben a migrik behoznak jó kis mutáns ebolat, MERS/SARS -ot, Nipah-ot(van még más is....) Na, akkor ELFOGY a jólét. Okos ember betáraz: lőszert, gyógyszert, vizet, kaját, ruhát, energiát...
survivor
2023. szeptember 25. 12:00
Beszélgető És a migránsok elleni zsoldosokat...
survivor
2023. szeptember 25. 11:59
Genusnextgen Már elfoglaltátok Moszkvát ?
survivor
2023. szeptember 25. 11:58
Ha az ELEJÉN adják a LEGMODERNEBB technikát: Lightening II.- és Raptorok százait Abramsok, Challengerek ezreit, az USA elitegységeit... már Moszkvában lennének. NEM adták. Miért ? Ki érti ? (Költői kérdés...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!