Vukics Ferenc: Amit Ukrajna művel, az nem nevezhető ellentámadásnak

2023. augusztus 03. 12:21

Az ukrán emberek drámája egyre mélyebb, a statisztikák mögött emberi életek vannak.

2023. augusztus 03. 12:21

Az oroszok által megszállt területek mindössze öt ezrelékét sikerült visszafoglalnia az ukrán haderőnek, mondta Vukics Ferenc az Ultrahang friss videójában. A Szilajcsikó főmunkatársa szerint akkor kell majd igazán figyelnünk, ha azt halljuk a hírekben, hogy Ukrajna többszáz harckocsit, harcjárművet, tüzérségi eszközt és több tucat repülőgépet vet be egy áttörés megvalósítására, mert az jelez majd valóban komoly offenzívát. A mostani történések harcászati szintű cselekmények, amelyek nem nevezhetők ellentámadásnak. 

Kis mélységben végrehajtott rajtaütésekről van szó, fogalmazott a szakértő. Egy sikeres áttöréshez ötszörös, akár tízszeres erőfölény szükséges, ilyet pedig sehol nem látunk, hangsúlyozta Vukics, hozzátéve: a sikeresebb frontszakaszokon is csak háromszoros erőfölényt sikerült az ukrán hadseregnek kialakítania, ezeket is csak ideiglenesen. Valamiféle átrendeződés zajlik a politikai térben, tette hozzá Vukics, aki szerint beszédes, hogy a Politico is arról kezdett értekezni, mi lenne Zelenszkij nélkül. Érdekes, miért pont most kezdték el ezt a kérdéskört feszegetni, mondta. 

Az ukrán emberek eközben egyre drámaibb időszakot élnek meg, hangsúlyozta, példaként említve, hogy az ukrán béranya-ipar dübörög, ami valószínűleg kormányzati támogatást élvez, Ukrajna a világ leggyengébb születési rátáját mutatja fel, miközben sajtócikkek szólnak arról, hogy brit pedofilok Lengyelországban várják a menekült ukrán gyerekeket, akikkel szemben a lengyel hatóságok próbálnak hatékonyan fellépni. Eközben felfutóban a szervkereskedelem, de a fronton is gondok vannak, 

egyre több NATO által kiképzett ukrán katona adja meg magát, az ukrán tisztek pedig nincsenek ott a támadó alakulatokban, csak rádiókapcsolat segítségével, a hátországból irányítják az egységeket. 

Több ukrán hadifogoly arról számolt be – bár azt nem tudhatjuk, mekkora részben kényszerítés hatására –, hogy őket erőszakkal sorozták be és mozgósították és mindenkit alkalmasnak nyilvánítanak a katonai szolgálatra, függetlenül például az orvosi szakvéleménytől, vagy nyilvánvaló alkalmatlanságtól. 

 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg: 

Nyitókép: AFP

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. augusztus 04. 08:18
"Vukics Ferenc: Amit Ukrajna művel, az nem nevezhető ellentámadásnak" Vélem, hogy ez a megfogalmazás nem kifogásolható, a valóságnak megfelel... Viszont az egész kérdéskör cseppfolyós, és felelősséggel, a jövőre vonatkozóan, talán nem is lehet nyilatkozni, a mértéktartás kötelező..!
drogqueen
2023. augusztus 03. 17:34
Vukics mindent fölmondott, amit Moszkvában előírnak, őt erre tartja a Fidesz.
kilincsucca
2023. augusztus 03. 17:04
Szóval megjelentek a háború EU konform hiénái: a brit pedofilok és a zsidó szervkereskedők. Ebből is látszik, hogy vannak még ejrópai értékek...
Boogie85
2023. augusztus 03. 16:38
Ha a bérháborút abbahagyják, megszűnnek a támogatások és vége az országnak. Pedig előbb-utóbb abba kell hagyniuk, kár a sok fiatalért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!