Újabb híd ellen indítottak rakétacsapásokat az ukránok

2023. augusztus 06. 20:22

Hetekig eltarthat a helyreállítás.

2023. augusztus 06. 20:22

Az ukrán haderő ma napközben rakétákkal lőtte a Krím-félszigetet szárazfölddel összekötő Csongari és Genicseszki hidakat – osztotta meg a hírt Bendarzsevszkij Anton külpolitikai szakértő. 

A történtekkel kapcsolatban kiemelte, ezeken keresztül valósul meg a herszoni területek utánpótlásának a nagy része, és a zaporizsjei területek egy része. A csongari hídban nem most először sikerül nagy károkat tenni, korábban érték már rakéta találatok, a közlekedés hetekre ellehetetlenült. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte most úgy tűnik, hogy néhány hétig nehéz technikával megint járhatatlan lesz ez az útvonal, az oroszoknak kerülni kell. Az orosz vezetés szerint 12 db Storm Shadow (brit) rakétákról van szó, ebből állítólag 9-et leszedett az orosz légvédelem – tette hozzá. 

***

Nyitókép: Szergej Akszjonov Telegram-oldala

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. augusztus 07. 18:08
"Traffic between the Genichesk and Arabat spit on the bridge across the Thin Strait has been restored. So far, only passenger cars and in reverse mode are allowed to pass." Na akkor erről ennyit.
KBA98
2023. augusztus 07. 17:18
Remélem, hogy Zelenszkij megkapja a végső csapást! Egy szemét lefizetett senkiházi, aki vérfürdőt rendez!
B_kanya
2023. augusztus 07. 12:46
"FeketeFehér 2023. augusztus 07. 03:06 Ki kell baszni" A megszálló szovjeteket Kárpátaljáról?
pityesz74
2023. augusztus 07. 06:41
A szerző úrnak, a hülyeség előtt vissza kellene ülnie földrajz órára. Semmi jelentősége hadi logisztika szempontjából ezeknek a hídacskáknak, esetleg polgári infrastruktúrális szempontból. Dombasz, Luhanszk megyék volt Orosz határain keresztül, röhögve, szárazföldön képesek ellátni csapataikat az Oroszok, a Krímet, Herszont, és Zaporozsiet is beleértve. Csak ész nélküli rombolás folyik, amolyan pótcselekvés, méreg drága eszközökkel, a tervezett offenzíva sikertelenségét palástólva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!