Éjjel pusztító rakétaesőt zúdított Oroszország Ukrajnára

2023. augusztus 06. 07:25

Dmitro Kuleba külügyminiszter felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

2023. augusztus 06. 07:25

Hatalmas rakétatámadás zúdult szombat este Zaporizzsjára, ahol a  világ egyik legnagyobb repülőgép- és helikopter-hajtóműveket gyártó üzemét, a Motor Sichet is eltalálták – írja az Unian ukrán hírügynökségra hivatkozva az Index – a rakéták egy részét az ukrán légvédelem hárította el. Volodimir Zelenszkij videóüzenetben erősítette meg a támadást. 

Ukrajna külügyminisztere rakétasortűzről számolt be, miután 

Oroszország gyors megtorlást ígért a Fekete-tengeri hajók elleni támadásokért. 

A szőnyegbombázás után Dmitro Kuleba felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

Az Ukrajinszka Pravda azt közölte, hogy hiperszonikus rakétákat lőttek ki az oroszok. A találatok különösen a Nyugat-Ukrajnában található Zsitomir várost érték. A légierő szerint Sztarokosztyantynov és Vinnicja irányába is repültek rakéták.

Nyitóképünk augusztus 2-án készült: Oleh Kiper, a dél-ukrajnai Odessza régió kormányzójának Telegram-csatornája által közreadott képen tűzoltók dolgoznak a legutóbbi orosz dróntámadás helyszínén. MTI/AP/Oleh Kiper Telegram-csatornája

 

 

 

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik