Éjjel pusztító rakétaesőt zúdított Oroszország Ukrajnára

2023. augusztus 06. 07:25

Dmitro Kuleba külügyminiszter felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

2023. augusztus 06. 07:25

Hatalmas rakétatámadás zúdult szombat este Zaporizzsjára, ahol a  világ egyik legnagyobb repülőgép- és helikopter-hajtóműveket gyártó üzemét, a Motor Sichet is eltalálták – írja az Unian ukrán hírügynökségra hivatkozva az Index – a rakéták egy részét az ukrán légvédelem hárította el. Volodimir Zelenszkij videóüzenetben erősítette meg a támadást. 

Ukrajna külügyminisztere rakétasortűzről számolt be, miután 

Oroszország gyors megtorlást ígért a Fekete-tengeri hajók elleni támadásokért. 

A szőnyegbombázás után Dmitro Kuleba felszólította a Nyugatot és a világot, hogy fegyverezzék fel Ukrajnát F-16-os vadászgépekkel.

Az Ukrajinszka Pravda azt közölte, hogy hiperszonikus rakétákat lőttek ki az oroszok. A találatok különösen a Nyugat-Ukrajnában található Zsitomir várost érték. A légierő szerint Sztarokosztyantynov és Vinnicja irányába is repültek rakéták.

Nyitóképünk augusztus 2-án készült: Oleh Kiper, a dél-ukrajnai Odessza régió kormányzójának Telegram-csatornája által közreadott képen tűzoltók dolgoznak a legutóbbi orosz dróntámadás helyszínén. MTI/AP/Oleh Kiper Telegram-csatornája

 

 

 

 

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 06. 17:23
Ukrajna a végsőket rúgja. A "nép szolgája" vezető szerepet ( hatalmas dollár adományokért Bidentől) vállalt Ukrajna szétverésében! 30-35% vagyon és népesség vesztésében. Ukrajna romokban. Biden Pelosi Blinken Nuland Austin Soros Stoltenberg usademokraták röhögnek rajtuk. Kihátrálnak Ukrajna mögül! Ursula Metsola Borell Scholcz Timmermans Scholcz politikusok Zelenskyvel együtt buknak.
konfucius
2023. augusztus 06. 17:19
Felszólította bazmeg. Jó, hogy nem követelte. A kurva anyádat, Kuleba!
5m007h 0p3ra70r
2023. augusztus 06. 17:18
>>>Kovács Ubul remi 2023. augusztus 06. 09:33 A Lancet egy cseh cég motorját használja, már keresik a tettest.<<< 🥱🥱🥱 Majd hirtrlen mélyen elkussol mindenki, amikor koderül hogy egy francia-német konzorcium adta el svájci közvetítéssel. Ahogy az lenninszokott. 😂😂😂😂😂
5m007h 0p3ra70r
2023. augusztus 06. 17:11
>>>T. Péter julius68-2 2023. augusztus 06. 14:55 Egészen biztos vagy abban, hogy aki ma szovjetet mond, az nincs tudatában annak, hogy a Szovjetunió akkor megszűnt, és nem egészen egyszerűen csak azt akarja kifejezni, hogy az akkori és a mostani politikai vezetés között egyáltalán nincs akkora nagy különbség sok mindenben?<<< Egészen biztos vagy benne, hogy Vaszilij Ivanovics Potopil burját kőművest emiatt az erőltetett karhatalmi analógia miatt igazságos szovjetezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!