Trump csütörtökön Atlantába megy, hogy letartóztassák

2023. augusztus 22. 06:35

Az óvadék mintegy 70 millió forint lesz.

2023. augusztus 22. 06:35

A hvg.hu arról ír, hogy 

a bíróság 200 ezer dollárban (mintegy 70 millió forintban) állapította meg az óvadékot 

Donald Trump volt elnök ügyében Georgia államban – ez  a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági iratokból derül ki, teszik hozzá.

Leszögezik: az óvadéki megállapodás megtiltja Trump számára, hogy a 2020-as elnökválasztás georgiai eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával indult ügyről a közösségi médiában kommunikáljon, illetve az ügyben szereplő tanúkat és a többi vádlottat „közvetlen vagy közvetett módon fenyegesse”. Az óvadéki megállapodást a vádemelést kezdeményező Fulton megyei kerületi ügyész, Fanni Willis, Donald Trump védői és a bíró írta alá.

Az ügyész múlt héten augusztus 25-ét, pénteket jelölte meg Donald Trumpnak határidőként, ameddig meg kell jelennie a hatóságok előtt. A volt elnök hétfőn azt írta közösségi oldalán: csütörtökön Atlantába megy, hogy letartóztassák. A CNN értesülése szerint 

Donald Trump azt tervezi, hogy a Fulton megyei börtönben jelentkezik.

Az ügyben a volt elnök mellett még 18 ember ellen emeltek vádat a múlt héten.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. augusztus 22. 07:55
200 ezer Dollár! Az Neki aprópénz!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 22. 07:12
Trump, Jansa, Kurz, Bolsonaro, Berlusconi… Orbán bukott spanjai mind köztörvényesek. A bűnözés kerersztény-konzervatív illiberális érték.
Chekke-Faint
2023. augusztus 22. 07:04
No lipcsik, hát ez a ti szólászabadságotok. A világ szégyene lett a szlogenetek. No meg a béke is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!