Törökország figyelmeztette Oroszországot

2023. augusztus 18. 09:24

Az oroszok vasárnap nemzetközi vizeken megtámadtak egy teherhajót, amely nem reagált a felszólításra.

2023. augusztus 18. 09:24

A török hatóságok figyelmeztették orosz kollégáikat a Fekete-tengeren egy teherhajót érintő incidens után, amely nemzetközi vizeken történt – közölte a török elnökség az Aljazeera szerint.

„A hajóval történt incidenst követően az orosz kollégákat megfelelő módon figyelmeztették, hogy kerüljék az ilyen jellegű kísérleteket, amelyek a Fekete-tengeren a feszültséget fokozzák” – közölte az elnökség csütörtökön az X-en, korábbi nevén Twitteren közzétett bejegyzésében.

Vasárnap Oroszország közleményben tudatta, hogy Vaszilij Bykov járőrhajója automata fegyverekkel lőtt a palaói zászló alatt közlekedő Sukru Okan hajóra, miután a hajó kapitánya nem reagált a felszólításra, hogy álljon meg ellenőrzés céljából.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Adem Altan / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BandiMandi
2023. augusztus 18. 10:37
Cca, két nap múlva jön a hír, hogy az oroszok lefoglalták a hajón szállított fegyvereket és ukrán fegyvereseket vettek őrizrtbe. Mesélni én is tudok, ha akarok.
edico
2023. augusztus 18. 10:10
Ez azt jelentené hogy, nemzetközi vizeken mindenféle fegyveres bandának köteles vagyok megállni?
B_kanya
2023. augusztus 18. 09:56
"nitsahon 2023. augusztus 18. 09:34 Erdogan Sultan ad a LÁTSZATRA?" Arra nagyon.
kőbaltás
2023. augusztus 18. 09:43
Amikor egy hadihajó felszólít egy kereskedelmi hajót megállásra,ellenőrzés céljából,akkor annak engedelmeskednie kell. Amennyiben jogszerűtlen az eljárás akkor utána diplomáciai úton tisztázni lehet a történteket. Olyan nincs,hogy egy civil hajó nem veti alá magát a felszólításnak. El is süllyeszthették volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!