Terrortámadásra készült egy al-Kaidával kapcsolatban álló tinédzser Philadelphiában

2023. augusztus 15. 07:11

A 17 éves fiú „jelentős” mennyiségű fegyverhez fért hozzá és bombát is készített.

2023. augusztus 15. 07:11

Terrortámadás előkészítésének gyanújával tartóztattak egy 17 éves fiút Philadelphiában, aki az al-Kaida terrorhálózat egyik szervezetével volt a kapcsolatban – jelentették be a hatóságok hétfőn. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a középiskolás korú fiatalember

„jelentős” mennyiségű fegyverhez fért hozzá és bombát készített. 

Jacqueline Maguire ügynök közölte, hogy a letartóztatás több helyszínen tartott általános házkutatás után még pénteken történt. A gyanúsított nevét, életkorára és a folytatódó nyomozásra hivatkozva, nem hozták nyilvánosságra. A megbízott nyomozó azt is elmondta, hogy a fiatal a fegyverek mellett 

bombakészítéshez szükséges eszközöket szerzett be, 

többi között taktikai felszerelést, vezetékeket, vegyszereket és detonátorként használható eszközöket. A vásárlások az elmúlt néhány hétben történtek, ami fenyegetést jelentő, prioritást élvező üggyé tette a gyanúsított megfigyelését, és felgyorsította a közbelépést, ami néhány héten belül megtörtént – mondta a nyomozás vezetője.

(MTI)

Kép forrása: Pixabay, Turmisu 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egyszeriember
2023. augusztus 15. 07:39
Lesznek még ilyenek, ez is együtt jár a színesítéssel. Vagy ha nem lesz, majd csinálnak, mert a félelmet fenn kell tartani, míg a nép maga nem kéri önmaga elnyomását. S még utána is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!