Rendőrörsöt csinálnának az osztrákok Hitler egykori otthonából, csakhogy van itt egy bökkenő

2023. augusztus 23. 10:49

A náci diktátornak is hasonló elképzelései voltak.

2023. augusztus 23. 10:49
null

Az osztrák kormány bejelentése szerint rendőrörs létesül Adolf Hitler egykori otthonából, ahol születése után élt – írja az Index. A létesítményhez egy emberjogi képzési központot is terveznek csatolni a hatóságok.

A látszólag ártalmatlan gesztus azonban nem várt fordulatot vett, amikor Günter Schwaiger dokumentumfilmes felhívta a a figyelmet arra, hogy egy 1939 májusában megjelent helyi újságcikkben a német vezetőnek is hasonló volt a kívánsága: a helyi hatóságok irodáinak szánta egykori lakhelyét.

Schwaiger a házat bemutató dokumentumfilmjében tér ki erre, amely alkotást a tervek szerint még ebben a hónapban mutatják be – számolt be róla a Sky News.

A filmkészítő felszólítja a hatóságokat, hogy gondolják át alaposan terveiket, nehogy „gyanúba keveredjenek”, amiért „a diktátor kívánságának megfelelően járnak el”.

A Hitler szülővárosában, a határmenti Braunauban fekvő 800 négyzetméter alapterületű ház renoválása 17 millió fontba kerülhet. A munkálatok a tervek szerint októberben kezdődnek és 2025-re fejeződnek be, a rendőrörs pedig a következő évben már működhet.

A hely, bár a diktátor nem töltött ott sok időt, sokáig vonzotta a neonácikat a világ minden tájáról, de 2016 óta az osztrák állam tulajdonába került.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. augusztus 23. 16:17
A váratlan bökkenő az lehet, hogy nincs aki kifesse az épületet. Mert a hírhedt szobafestő meghalt.
Akitlosz
2023. augusztus 23. 14:31
Kizárt, hogy Ausztriában egy ház renoválása fontba kerülne.
Akitlosz
2023. augusztus 23. 14:28
Ez az egész mai kor ott Nyugaton azt bizonyítja, hogy Hitlernek igaza volt. Tényleg ilyen világot akartak, akarnak az emberek, mint amilyen van?
petya-806
2023. augusztus 23. 13:24
Amúgy Hitler vegetáriánus is volt, plusz állatbarát. (Ez csak úgy eszembe jutott.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!