Rejtélyes orosz rakéta darabjai villantak Melbourne fölött

2023. augusztus 08. 06:51

A részek Tasmania délkeleti partjainál estek az óceánba.

2023. augusztus 08. 06:51

Villanásokat észleltek Melbourne felett, Ausztráliában, amit egy Szojuz-2 orosz rakéta darabjai okozhattak, amikor visszatértek a Föld légkörébe – közölte kedden az Ausztrál Űrügynökség (ASA).

„Megállapítottuk, hogy 

a melbourne-i égbolt felett hétfő éjjel észlelt villanások valószínűleg egy orosz Szojuz-2 rakéta darabjai lehettek.

A kilövésről értesítettek bennünket, a rakéta darabjai a terv szerint biztonságban visszazuhantak a Föld légkörébe, Tasmania délkeleti partjainál estek az óceánba” – tudatta az ASA.

Az ügynökség hozzátette, hogy kormányzati partnereivel együtt továbbra is figyeli a visszatérő rakétadarabok útját. A helyi lapok beszámolói szerint szerte Victoria államban nagy fényességet és erős zajt hallottak a szemtanúk.

(MTI)

Nyitókép: Ivan TimoshenkoMTI/EPA/Roszkozmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség/Ivan Timoshenko
 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. augusztus 08. 16:08
kurvára rejtélyes lehetett az a rakéta, aminek a kilövéséről előre értesítették az illetékes ausztrál hatóságot :DDD
B_kanya
2023. augusztus 08. 12:36
" antilop-5 B_kanya 2023. augusztus 08. 09:42 Te meg ebben is szakerto vagy, propagandista baratom?" Csak olvasok - ami neked, pedoszikrás lopós antalnak magas - és 3 percnél hosszabb a memóriám. NA jó, lehet, hogy rácz bandinál tájékozottabb vagy kevésbé elfogult vagyok. Fordult szakemberhez, kerüld el a közoktatási intézményeket.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 08. 11:55
https://www.urvilag.hu/orosz_alkalmazasi_holdak/20230808_az_elso_glonasszk2_muhold Valószínűleg ennek a fokozatait látták.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 08. 11:51
"A kilövésről értesítettek bennünket," Tényleg rejtélyes..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!