Régóta meggyőződésem, az Oryx komolyan alulméri az ukrán eszközveszteséget

2023. augusztus 15. 22:05

Ennek fő oka nem valami összeesküvés, hanem a jó ukrán adatvédelem.

2023. augusztus 15. 22:05
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdés jött, mi alapján mondtam az Arénában, hogy nagyobb az ukrán eszközveszteség az orosznál az ukrán offenzíva kezdete óta. (311 UA vs. 299 RU veszteség)

Nos, az Oryx alapján. Azt is mondtam, hogy régóta meggyőződésem, az Oryx komolyan alulméri az ukrán eszközveszteséget – de ennek fő oka nem valami összeesküvés, hanem a jó ukrán adatvédelem. Nem posztolják fel a saját veszteséget, míg az oroszok nem egyszer igen, illetve minden orosz veszteséget eljuttatnak az ukránok az Oryxnak – néha olyat is, ami nem történt meg.

Ettől még másra nem nagyon lehet támaszkodni, amint az Oryxra – jobb nincs.

A veszteség eloszlása harckocsik és egyéb eszközök között nekem reálisnak tűnik, ukránoknál sok az IFV és az MRAP. Az orosz veszteség is érthető – aktív védelmet folytatnak, azaz szinte mindig igyekeznek visszaszerezni az elvesztett állásokat. Ez sok harckocsiba kerül – az ukrán tüzérség pedig ha szembekerül az orosszal, minőségben általában jobb – ezért nagyobb vélhetően az orosz tüzérségi veszteség.”

Nyitókép: PHILIPP SCHULZE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. augusztus 16. 12:45
Ha az Ukránok halála kell az USA vereségéhez--collateral damage.. Járulékos kár...
kamasuka
2023. augusztus 16. 09:41
Ezt mindenki tudta aki ismerte a hátterét, csak azok nem elemeznek közpénzből ...
counter-revolution
2023. augusztus 16. 08:14
Az a baj, hogy állami vezetők úgy gondolták, hogy egy magadfajta ukrán patkányt kell odarakni főfasznak az MCC-be. Azt gondolták, nincs jobb? Az Oryx a Bellingcat csatolmánya, tehát egy dezinfós ügynökportál. Te pont ugyanolyan féreg vagy, mint a Rácz, csak okosabban csinálod.
powerage
2023. augusztus 16. 06:49
Valaki mondja már meg ennek a szerencsétlennek, hogy nem szégyen bevallani, ha az ember téved, feleslegesen súrolja azt a szerecsent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!