Osztrák politikus: Magyarországnak át kell vennie a soros elnökséget az EU-ban

2023. augusztus 03. 08:41

Szerinte Orbán Viktort így a tettei alapján lehetne megítélni.

2023. augusztus 03. 08:41

Angelika Winzig, az Osztrák Néppárt (ÖVP) delegációvezetője az Európai Parlamentben kijelentette, támogatja, hogy Magyarország a tervek szerint 2024 júliusában átvegye az EU soros elnökségét. A képviselő egyúttal tagadta, hogy az ÖVP június elején megszavazta volna a magyar EU-elnökség felfüggesztését – írja az osztrák Der Standard.

Úgy véli,

meg kell adni Orbán Viktornak a lehetőséget, hogy a „tettei alapján lehessen megítélni”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Tényleg megfoszthatja Magyarországot a soros elnökségtől az Európai Parlament? Szakértőt kérdeztünk

Az EP jövő héten szavazhat a politikai nyilatkozatról. Dornfeld Lászlót, az Alapjogokért Központ vezető elemzőjét a lehetséges következményekről kérdeztük. Szerinte magyar elnökség eléggé kritikus időpontra, a jövő júniusi EP-választások utánra esik. Ekkor fejezi be munkáját a most hivatalban lévő, Von der Leyen-féle Bizottság, s ekkor kell megválasztani az új testületet. Márpedig a jelöltállításban a fő szerep a Tanácsé.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. augusztus 03. 11:03
Gott mit uns .
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 03. 09:30
A képen épp azt látjuk, h a vajdátok felelősségre vonja Laurát a lopásai miatt. ------------------------------------------------------------------------------------------------- A Gecigányék tudták mi lesz a gázzal ... "December és január során készpénzes előrefizetéssel több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett Mészáros Lőrinc Agrolink Zrt.-je a hatóságok által üldözött Bige László vállalatától, a Nitrogénművek Zrt.-től, írja piaci forrásokra hivatkozva a 24.hu." 2022. február. 08. 08:27 !!!!!!!!!!!!!!!!!! Tehát előre fizetéssel, az utált, üldözött Bigétől ... :)))))))))))))))))
egon samu
2023. augusztus 03. 09:28
Mi lenne kedves mandineristák, ha "soros" elnökség helyett "soron következö" elnökséget írnátok? Sokkal jobban hangzik és nem alkalmazza egy bünözö spekuláns megnevezését...
nempolitizalok-0
2023. augusztus 03. 08:51
Jó lenne, ha nem csak a soros, de a jelenlegi Soros elnökséget is átvehetné. Akármennyire is nem tetszik ez a CIA-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!