Oroszország lényegében olyan- és annyi terméket tud behozni az országba, amennyit csak akar

2023. augusztus 07. 17:24

Ehhez semleges országokon keresztül több száz közvetítő céget használnak.

2023. augusztus 07. 17:24
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

Néhány napja a Versztka orosz független oknyomozó portálon jelent meg egy nagyon fontos elemzés: hozzájutottak a háború után vezetett, zárt orosz vám statisztikákhoz. Ebből kiderül, hogy a nyugati reményekkel szemben Oroszország lényegében olyan- és annyi terméket tud behozni az országba, amit és amennyit csak akar. 

Csak az elmúlt fél évben 502 millió dollár értékben importáltak nyugati chipeket - főleg azokat, amelyeket orosz rakéták gyártásához használnak. 171 millió dollárért hoztak be alkatrészeket a polgári repüléshez, és több millió dolláros értékben a védelmi iparban használt ipari gépeket. Ehhez semleges országokon keresztül több száz közvetítő céget használnak. Májusban még egy Airbushoz használt francia-amerikai sugárhajtású hajtóművet is behoztak.

***

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KILÓ
2023. szeptember 12. 15:38
Nekem erről vhogy ez a régi vicc jut eszembe: A TASZ jelenti: A kínai-szovjet határ közelében egy kínai harckocsi megtámadott egy békésen szántogató szovjet traktorost. A traktor viszonozta a tüzet, majd elrepült.
alenka
2023. augusztus 08. 00:16
Az igazság győz....az ítélje el Oroszországot ,vagy Putint,ki tökéletes...
galancza-2
2023. augusztus 07. 22:42
bendi ! Ezt én és még sokan 1.5 éve pontosan tudjuk, pedig nem vagyunk oroszügyi hivatásos "szakértők".....nem az a baj hogy utálod Putyint, hanem az hogy iszonyatosan szánalmas ,tudatlan,tájékozatlan, tehetségtelen fogalmatlan, ostoba alak vagy, és ezért még jó fizetést is kapsz. te csak s.ggnyalással lettél szakértő..........
powerage
2023. augusztus 07. 20:44
Sikeresek a szankciók. Ha továbbra is ilyen sikeresek maradnak, pár év múlva az EU az oroszoktól kér majd kölcsönt olajra meg kajára. Meg cigire, ha van nála egy szál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!