„Nincs kedved dolgozni? Menj el tanárnak” – hirdeti a német Zöldek minisztériuma

2023. augusztus 03. 17:31

A tanári pálya népszerűsítését szolgálná Baden-Württemberg zöld vezetésű oktatási minisztériumának kampánya – amivel sikerült megsérteniük a tanárokat.

2023. augusztus 03. 17:31
null

A stuttgarti reptér új óriáshirdetésein háborognak a német tanárok – írja az SWR portálja. Baden-Württemberg tartomány zöldpárti vezetésű oktatási minisztériuma egy tanári pályát népszerűsítő kampányt indított,

de az üzenetek kissé félrementek.

„Épp leszálltál és nincs kedved reggel dolgozni menni? Hurrá! Csináld azt, amit élvezel, legyél tanár*nő” – szól a németesen gendertudatos nyelvezetű, gendercsillaggal ékesített hirdetés.

Német pedagógus szervezetek kritizálták a kampányt: „Ennél színvonaltalanabbul nem lehet a tanári pálya lenézéséről megnyilatkozni” – jelentette ki egy pedagógusszervezeti vezető, Karin Broszat. Szerinte a plakáttal azt sugallják, hogy a tanároknak csak a szünidő a lényeg. Broszat leszögezte: 

„a felelősöknek a föld alá kellene süllyedniük szégyenükben”

Egy másik pedagógus szervezet szerint a plakát „arculcsapás minden tanár számára”.

A baden-württembergi ellenzék is megszólalt az ügyben: a liberális FDP szerint a zöldek kulturális minisztériuma nem tiszteli a tanári pályát választókat, és ugyanezt nyilatkozta az AfD is.

A tartomány zöld vezetésű kulturális minisztériuma azonban nem hogy nem kér bocsánatot, hanem egyenesen megvédi a plakátokat. Szerintük tudatos volt a szöveg kiválasztása, amivel fel akarták hívni a figyelmet az ügyre és a lehetőségekre. Azt állítják, a kampány kezdete óta máris nyolcezer jelentkezés érkezett a tanári állásokra.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Itt a német újbeszél Hannoverből!

Hannover városa a férfiak és nők mellett a magukat se férfinak, se nőnek nem érző ügyfeleket is meg akarja szólítani. Bevezetik a gendercsillagot (*) is a városi bürokratikus nyelvhasználatba.

 

Nyitókép forrása: az SWR videórészlete

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. augusztus 04. 07:33
Hát igen! A pék dolgozik, a kőműves is keményen dolgozik, a targoncás meg rakod mert nélkülük leáll az ország! A tanár tanít mert az a dolga, meg basztatja a gyerekeket! Közveszélyes munka kerülés amit ők csinálnak, oszt még semmi sem jó nekik. Minimál bért nekik!
Zolotarjov
2023. augusztus 03. 22:03
Hát, ha nem kell otthon dolgozatokat javítani, meg készülni az órákra, esetleg szakkört, felkészítőt tartani, akkor már tényleg csak azt a napi 4-5-ször 45 percet kell 80-90%-ban végigbeszélni. Ehhez képest mondjuk egy bolti eladó egy plázában halálra dolgozza magát..:)
belabarva
2023. augusztus 03. 20:26
Pankotai megmondta , a tanárok 70% munkakerülő, semmirekellő, megélhetési tanár.
kampman
2023. augusztus 03. 19:15
A tanárokat politikai rendszertől és világnézettől függetlenül kb. mindenki lenézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!