Megvan a pontos időpont, mikor látogatja meg Erdogan Putyint Oroszországban

2023. augusztus 31. 17:44

A két államfő Szocsiban találkozik, a legfontosabb téma pedig a gabonaegyezmény újraélesztése lesz.

2023. augusztus 31. 17:44

A két államfő szeptember 4-én fog találkozni egymással az oroszországi Szocsiban – derítette ki a Reuters hírügynökség. A lehetséges találkozóról, amelyen a júliusban megszüntetett fekete-tengeri gabonaegyezmény lesz az egyik fő téma, már augusztus eleje óta egyeztet Moszkva és Ankara.

Oroszország júlis 17-én lépett ki az egyezményből, amelyet a háborúzó felek Törökország közbenjárásával kötöttek meg, ezért is van rá esély, hogy Erdogan közbenjárásával Oroszország talán hajlandó lesz visszatérni az abban foglaltakhoz.

A török elnök szerint „a fekete-tengeri kezdeményezés fontos diplomáciai sikerként könyvelhető el. Több mint 33 millió tonna gabonát sikerült exportálni, számos ország pedig emiatt tudta elkerülni az élelmezési válságot.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/AP/Pavel Golovkin

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 02. 10:26
A törökök is blokádot nyitnak ha Ukrajna szarozik. Azaz az Usa.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 31. 19:18
Remélem, az ukránok kapnak az alkalmon, és küldenek nekik egy kis ajándékot a találkozóra.
figyelő4322
2023. augusztus 31. 18:49
Puyinnak és az oroszoknak csak akkor éri meg újra szerződni, ha az ő szerződésben foglalt feltételeiket is teljesíti a többi szerződő fél. Persze egyszer meg megígérték, de... Hazudtak. A kötelezettségeikből semmit sem teljesítettek. Most vajon hisznek-e nekik a ruszkik, KÜLÖNÖSEN a hoholoknak? Ez itt a nagy kérdés!
Falióra tábornok
2023. augusztus 31. 18:28
ezt csak úgy itt hagyom. https://t.me/prigozhin_2023_tg/3255
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!