Lukasenka már nagyon közvetítene: a belarusz elnök Ukrajnát köszöntötte függetlensége alkalmából

2023. augusztus 24. 17:59

A fehérorosz vezető arra szólított fel, hogy teremtsenek közösen „biztonságos lehetőségeket az egész régió méltó együttélésére”.

2023. augusztus 24. 17:59
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök felköszöntötte az ukránokat csütörtökön államuk függetlenségének 32. évfordulója alkalmából, és azt mondta: Minszk készen áll „mindent és még többet” megtenni, hogy véget vessen a „konfrontációnak”. „Miután Ukrajna és Fehéroroszország több mint három évtizede elnyerte függetlenségét, a két ország önállóan választotta meg saját módját a fejlődésének és jövője építésének” – idézett a TASZSZ orosz hírügynökség üdvözletből, amelyet Lukasenka a honlapján tett közzé.  A fehérorosz vezető arra szólított fel, hogy 

teremtsenek közösen „biztonságos lehetőségeket az egész régió méltó együttélésére”. 

„Fel kell használnunk szomszédságunk értékét a szembenállás megszüntetése érdekében. A fehérorosz oldal kész mindent megtenni, ami ehhez szükséges, sőt még ennél is többet” – hangoztatta. „Ukránok és fehéroroszok századokig éltek egymás mellett harmóniában és tiszteletben, együtt szálltak szembe a fasizmussal, és állították helyre az országot a nagy honvédő háború után” – emlékeztetett üzenetében a fehérorosz elnök. 

(MTI)

Fotó: SHAMIL ZHUMATOV / POOL / AFP

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hasadt Tölgy
2023. augusztus 24. 18:58
Senka bácsi, ha nem feltétlenül szükséges, egy darabig ne ülj röpülőre...
Uztu
2023. augusztus 24. 18:53
Gyorsabban meguntuk a háborúskodást mint a kovidot
B_kanya
2023. augusztus 24. 18:40
Igaza is van Luka bácsinak, lehet, jövőre már nem tudja a függetlenségét ünneplő Ukrajnát köszönteni.
régilaci
2023. augusztus 24. 18:35
Egyre több helyről hangzik utalás tárgyalásra és megegyezésre. Sajnos nem lehet tudni, hogy valaki komolyan gondolja, vagy ezek is csupán a háborús propaganda részei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!