„Kérjük vissza a zsinagógát” – ortodox zsidók tüntettek Budapesten

2023. augusztus 23. 14:41

Gyertyás tüntetés volt kedd este a Kazinczy utcai zsinagóga bejáratánál.

2023. augusztus 23. 14:41
null

Demonstrációt tartottak kedden este a Kazinczy utcai zsinagóga bejáratánál az ortodox zsidó közösség tagjai. A gyertyás tüntetést azzal a céllal hirdették meg, hogy felhívják a figyelmet a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) zsinagógája körül kialakult belső harcokra. A tüntetés résztvevői, köztük nagyrészt a hitközség korábbi tagjai, azt állítják, hogy elvették tőlük a templomot – tudósít a 24.hu. 

A lap emlékeztet arra, hogy a két csoport közötti ellentét idén tavasszal alakult ki, amikor az addig Deutsch Róbert György vezetése alatt álló kisegyházban váratlanul elnököt váltott az új tagsággal kibővített közgyűlés. Az új elnököt, Keszler Gábort azzal vádolják, hogy Köves Slomó embere.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sandokan74
2023. augusztus 24. 13:52
Idevág a vicc: Kohn és Grün hajója elsüllyed, ők meg egy lakatlan szigetre kerülnek. Eltelik pár év, mire aztán megjön a segítség, jön egy hajó, a kapitány kiszáll, és mit lát? Három zsinagógát. Kérdi a kapitány: – Kohn, minek maguknak ide három zsinagóga, amikor csak ketten vannak itt a Grünnel? – Tudja, mi magyar zsidók vagyunk. Az egyik templom az enyém, a másik a Grüné, és én aztán semmi esetre sem mennék be a Grün tréfli11 templomába, de ő se jönne soha az enyémbe. – Na és a harmadik? – Ja, az, ahová egyikünk se teszi be a lábát.”
letsgobrandon-2
2023. augusztus 23. 19:44
legyszi, nyírjátok ki egymást
béka
2023. augusztus 23. 19:24
Nem kell pánikolni a magyarok majd építenek nekik egy szép új nagy zsinagógat és még sokkal drágább is lesz!
akkor ki
2023. augusztus 23. 18:38
Helló emberek! Kívánságműsor van! Kérjünk már mi magyarok, mondom magyarok, valamit! KÉRJÜK VISSZA AZ ELCSATOLT TERÜLETEINKET! DE GYORSAN!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!