Ismét megrongálták a holokauszt queer áldozatainak berlini emlékművét!

2023. augusztus 17. 17:48

Az elkövetőt azóta sem fogták el.

2023. augusztus 17. 17:48
null

A nácik által üldözött homoszexuálisok emlékművét nemrég vandálok megpróbálták felgyújtani. A rendőrségi jelentések szerint az elkövető 

homoszexualitást elítélő bibliai idézeteket is ragasztottak az emlékműre

– számolt be a történtekről a Deutsche Welle.

A berlini Tiergarten park szélén 2008-ban létrehozott emlékmű a queer férfiak és nők 1933 és 1945 közötti szisztematikus üldözésének állít emléket. A betonkockába egy kis ablakot építettek, amelyen keresztül az látható, ahogy két férfi csókolózik – ismertette a lap.

Az incidensre egy biztonsági őr figyelt fel még szombatra virradó éjszaka. Azt is látta, mikor a tettes olyan ószövetségi idézeteket tartalmazó cédulákat erősített az emlékműhöz, amelyek elítélik az azonos neműek közötti kapcsolatokat.

A gyanúsított, aki végül elmenekült a helyszínről, egy égő tárgyat is hozzávágott az emlékműhöz, de az nem kapott lángra, így nem szenvedett kárt.

A nácik üldözték a homoszexuálisokat is

A Deutsche Welle felidézte, hogy a nácik összesen több mint hatmillió zsidót gyilkoltak meg, valamint más marginalizált csoportok tagjainak százezreit is a haláltáborokba küldték. 

A holokauszt idején mintegy 15 ezer homoszexuális férfit küldtek koncentrációs táborokba,

 míg nagyszámú biszexuális és transznemű embert hasonló módon tartottak fogva és kínoztak meg – derült ki az összeállításból.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2023. augusztus 18. 12:00
:DDD A holokauszt queer áldozatai. Mikor találták fel egyáltalán a queer-t?
Zsolt75
2023. augusztus 17. 23:40
Szegény buzik, még nem is tudták, hogy kvírek.
Martell 2
2023. augusztus 17. 22:52
Gondolom ők is 6 milliónyian voltak.
Martell 2
2023. augusztus 17. 22:48
Micsoda tragédia :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!