Fakanál helyett fegyver – így harcolnak a nők a fronton (GALÉRIA)

2023. augusztus 18. 19:00

Egyre több nő szolgál az uktán fronton.

2023. augusztus 18. 19:00

Jelenleg mintegy harminc háború dúl a Földön, ezek mintegy kétharmada „terroristafelkelés”, illetve nagyobb részben polgárháború. Utóbbiak zöme Afrikában zajlik. Ezen konfliktusokban kevésbé jellemző a női katonák megjelenése, ennek részben kulturális okai vannak. Ezzel szemben a lassan másfél éve Ukrajnában folyó harcokban ezerszám harcolnak nők a fronton – ismertette a Magyar Nemzet.

A lap felidézte, hogy a hivatalos ukrán adatok szerint a tavaly – más források szerint 2014-ben – kitört orosz–ukrán háború kezdete óta 

ezernyi önkéntes csatlakozott az ukrán erőkhöz, jelentős számban nők is. 

Eszerint idén májusban 42 ezer nő szolgált különböző ukrán alakulatokban, közülük mintegy ötezer a fronton teljesített szolgálatot. Az alakulatokban harcoló nők aránya a 2023-as Military Balance jelentés szerinti 688 ezer fős ukrán hadseregben 16,4 százalékos volt. 

Géppuskára cserélte a hegedűt

Mindezek mellett ismert a kárpátaljai hegedűművész, Fábián Tímea története is, aki a háború kitörése után lett

 az Ukrán Fegyveres Erők területvédelmi egységének egyik önkéntes katonája.

Várakozásaival ellentétben hamar a fronton találta magát, ahol lövészként szolgált. Később pedig az első vonalban harcolóknak szállított ételt, de volt, hogy ellenőrző pontokhoz is beosztották – derült ki Anton Gerascsenko ukrán politikus egyik korábbi X-bejegyzéséből.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 Nyitókép: X-fotó

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugatellenes
2023. augusztus 19. 20:18
Napi mandiner kötelező propaganda lecke. Szánalmas.
I feel the earth move under my feet
2023. augusztus 19. 13:34
"Uztu 2023. augusztus 19. 13:27 Utolsó ukránig" Helyesbítelek.. az utolsó UKTÁN-ig... így, mandineresen.. ha már nem képesek tegnap óta korrigálni a hibát. Szánalmas, rátarti , semmihez sem értő firkász banda.
Uztu
2023. augusztus 19. 13:27
Utolsó ukránig
74bro
2023. augusztus 19. 10:25
Ostoba propaganda. Fizetett propaganda. A nyugati elmebetegek be akarják mutatni otthon, hogy a nők ugyanarra képesek, mint a férfiak, az ukránok pedig "ütős képeket" szolgáltatnak. A pingpongban külön női és férfi bajnokságok vannak, az utcai közelharcban viszont egybedobják őket? Ne vicceljünk, kérem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!