Economist: Senki sem állítja, hogy forradalmi változást hoznának majd az F-16-osok

2023. augusztus 24. 16:40

Az ukránok a megváltást várják tőlük, az angol lap lehűtötte a kedélyeket.

2023. augusztus 24. 16:40
Operation Iraqi Freedom

Az Economist feltette a kérdést, milyen hamar lesz képes Ukrajna használni az F-16-osokat? „Köszönöm Dánia, hogy segítettél Ukrajnának legyőzhetetlenné válni!” – mondta Zelenszkij augusztus 21-én a dán parlamentben, megköszönve azt, hogy adnak a dánok egy pár F-16-os repülőt az ukránoknak.

Ennek kapcsán tette fel a kérdést az angol lap, hogy megéri-e az F-16-osok beszerzése az ukránoknak. 

 

„Senki sem állítja, hogy ezek a repülőgépek forradalmi változást hoznának, 

 

de ha mind a 61 dán és holland F-16-os Ukrajnába kerülne, az több mint felével növelné az ország légierejének frontszolgálati állományát” – írta a lap.

Kifejtették, „az F-16-osok azonban más okokból is fontosak. Érkezésük a morálnak is jót tesz. [...] A legfontosabb, hogy ezek a gépek jelzik Ukrajna átállását a NATO-kompatibilis légierőre.”

Nyitókép: Wikipedia/Staff Sgt. Cherie A. Thurlby

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 27. 10:31
Senki sem állítja, hogy forradalmi változást hoznának majd az F-16-osok Persze a hibbant zsidó azt hiszi, hogy ezek majd kiűzik az oroszokat a Krímből, visszafoglalják Donbasszt, lezárják a határokat az oroszok előtt, "ukrajnát" (persze csak a zsidókat) pedig majd dollárokkal bombázzák. Mindezt képzett pilóták, technikai javítóbázis ás tartalék alkatrészek, fegyverek nélkül. Ez el is képzelhető a közel 50 éves vasakról.
alenka
2023. augusztus 25. 14:49
Roncstelepen leadhatók.....
B_kanya
2023. augusztus 24. 19:28
https://en.wikipedia.org/wiki/R-37_(missile) 400km. Sok sikert.
kbs-real
2023. augusztus 24. 18:22
"A legfontosabb, hogy ezek a gépek jelzik Ukrajna átállását a NATO-kompatibilis légierőre.” Az mitől fontos és kinek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!