Dühöngenek az ukránok Nicolas Sarkozy nyilatkozata kapcsán

2023. augusztus 17. 13:27

Mihajlo Podoljak az X-en fakadt ki.

2023. augusztus 17. 13:27
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Nicolas Sarkozy volt francia elnök a Le Figaro nevű lapnak adott interjújában szögezte le:

Elég az ukránbarát politikából, Európának szüksége van Oroszországra”.

Hangsúlyozta azt is, hogy a háború csak és kizárólag diplomácia és tárgyalások útján érhet véget. Hozzátette, Európának tisztáznia kell a stratégiáját, és törekednie a kompromisszumra Oroszországgal. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nem váratott magára sokáig az ukrán reakció

Mihajlo Podoljak az X nevű közösségi médiaplatformon kommentálta Sarkozy szavait. 

Sarkozy fantasztikus bűnös logikája rámutat a háború igazi okára. Ez pedig az, hogy a nyugati vezetők tétlenül nézték, ahogy Putyin 2008-ban es 2014-ben területeket rabolt el.

Nincsenek »új orosz területek«, nincsenek orosz népszavazási jogok, nincsenek kulturális vagy nyelvi sajátosságok. Nem lehet más emberek területeit elcserélni, mert félsz valakitől, vagy mert bűnözőkkel barátkozol” – írta Podoljak.

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. augusztus 18. 10:30
Sárközinek teljesen igaza van. Ezt a háborút az amerikaiak provokálták ki,mégpedig Európa tönkretételének részeként. Egyértelműen az a cél,hogy Európát leválasszák az Orosz energiáról,és nyersanyagról. Ez pedig Európa végét jelenti. Amikor ezzel elkészülnek,akkor meghiteleznék Európát,és a markukban tartanának,megint 100 évig. Európa vagy vásárol Oroszországtól,vagy tönkremegy. Egyébként az USA negyvenvalahány atomerőművének a felét Orosz fűtőanyaggal üzemeltetik. Ezek szerint az amerikaiak vásárolhatnak tőlük,csak nekünk tiltják meg ? 100 000 amerikai katona állomásozik Európában. Kell még írnom valamit ?
orokkuruc-2
2023. augusztus 18. 04:19
a leendő Ukrajna egy képben: - Adjon egy kis alamizsnát a szegény koldusnak, akinek egyetlen tulajdona ez a kibiztosított géppisztoly. Tényleg vissza kéne szerezni Kárpátalját, ha másnak nem, pufferterületnek!
Palatin
2023. augusztus 18. 00:39
Sárközinek teljesen igaza van. Mikor fogják felfogni az ukránok, hogy ök csak a nyugati, - föleg amerikai -, érdekek hajszolásának az eszközei? Még ha gyöznének is... Egy gigantikus ellenfél mellet élni majd évszazadokon át nem lesz fenékig tejfel. Egy soha véget ne érö biztonsági problémát húznak magukra. Azt hiszik talán, hogy az USA örökké az örzöjük marad. A világpolitikában óriási változások lehetnek szinte bármikor. Ha az oroszoknak valamikor alkalom kínálkozik, biztos hogy revansot vesznek. Csak azt tudom mondani, bármilyen hösiesen harcolnak az ukránok és bárhogyan is végzödik a háború, az ukránoknak soha nem lesz nyugtuk. Beleestek az amerikai csapdába. Az USA-nak addig kell egy "barátság", amig az nekik gazdasági vagy politikai hasznot hoz. Ezt ök már számtalanszor bizonyítottákm csak Ukrajna nem figyelt oda.
Nasi12
2023. augusztus 17. 22:41
Hogy dühönghet az aki halott. Max könyöröghet. Mint aki koldusbotra jutott. Nyugatra, keletre, mindenfelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!