Blinken beleállt a Wagner-csoportba: „Ahova beteszik a lábukat, halál, pusztítás és kizsákmányolás jár a nyomukban”

2023. augusztus 09. 10:07

Az amerikai külügyminiszter azonban hangsúlyozta: a nigeri eseményeket nem Oroszország vagy a Wagner kezdeményezte.

2023. augusztus 09. 10:07
Antony Blinken. Antony Blinken amerikai külügyminszter sajtótájékoztatót tart a NATO-tagországok külügyminisztereinek tanácskozása után Brüsszelben 2021. március 24-én.
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Antony Blinken amerikai külügyminiszter az AFP szerint óva intett attól, hogy az orosz Wagner zsoldosai kihasználják a puccs sújtotta Niger instabilitását. A BBC-nek adott, kedden megjelent interjújában Blinken kétségbe vonta, hogy a Wagner-csoport tervelte ki a nigériai hadsereg július 26-i, a megválasztott elnök, a nyugati szövetséges Mohamed Bazoum leváltását.

Blinken hangsúlyozta:

A nigeri eseményeket nem Oroszország vagy a Wagner kezdeményezte.

Hozzátette, amennyiben megpróbálják kihasználni a helyzetet, az nem lenne helyes. „Minden egyes hely, ahová ez a csoport, a Wagner-csoport, eljutott, halál, pusztítás és kizsákmányolás követte” – hangoztatta Antony Blinken.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. augusztus 09. 23:30
Azt hittem az USA hadseregről ír, azokra jó a jellemzés :)
Palatin
2023. augusztus 09. 22:40
Minthogy az USA-t már minden földrészröl kiutálták vagy kiebrudalták, nem maradt más nekik prédául mint Európa. Ezért kavarják most itt a fekáliát. Ahol az USA megjelenik, "hogy segítsen", ott nagyon gyorsan, nagyon sok vér folyik. Az USA érdekei jelenleg még mindent felülírnak a világon. Az ö szemszögükböl nem számít semmi más. Harácsolnak, ami belefér, aki ellenáll, azt gonosszá nyilvánítják és örölhet ha csak szankcionálják és nem bombázzák szét. Ök akarják megszabni még azt is, hogy mit és hogyan gondolkodhatsz a világról. A mai amerikai mentalitást Soros mentalitása írja le a legpontosabban. Telerakni a világot ügynökökkel, politikai vezetökkel, akik nekik dolgoznak.
anonymtalan2
2023. augusztus 09. 17:26
Ez az USA-ra is igaz a II: VH óta, sőt még akkor is igaz, ha nem háborúzni mennek oda.
megmond6tom
2023. augusztus 09. 13:41
Ez az idióta nem is érzi, hogy egy magas labdát dobott fel...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!