Az olaszok végre kiszámolták: ennyibe kerül a migránsok ellátása

2023. augusztus 30. 19:00

A kíséret nélküli kis- és fiatalkorúak napi ellátása magasabb, mint a felnőtteké.

2023. augusztus 30. 19:00

Az olaszországi partokra való megérkezéskor a bevándorlókra fordított első költség fejenként 350 eurónak felel meg, utána pedig naponta több mint harminc eurót fordítanak rájuk a költségvetésből – számolta ki a belügyminisztérium adatai alapján az Il Giornale című napilap szerdán. A partraszállás után a bevándorlók fehérneműt, tisztasági csomagot, szükség szerint ruhát, cipőt kapnak, valamint szállást és élelmiszert biztosítanak számukra.   

Az úgynevezett belépési vagy első napi csomag fejenként háromszázötven euróba (mintegy 130 ezer forintnak megfelelő összegbe) kerül. 

Olaszországba való megérkezésük második napjától ellátásuk fejenként napi 31,50 euróba (közel tizenkétezer forintba) kerül átlagban a migránsközpont típusától, és az azt működtető szervezettel, vállalkozással kötött szerződéstől függően. 

Havonta tehát fejenként legalább 945 euróba.  

A kíséret nélküli kis- és fiatalkorúak napi ellátása magasabb, fejenként nyolcvan és száz euró között mozog. Ezen kívül a bevándorlók fejenként napi 2,50 euró készpénzben részesülnek és havonta egyszeri öt euró értékű telefonkártyát kapnak. A számítások szerint az év eleje óta érkezett 107 ezer ember – a tizennyolc év alattiakat nem számolva – ellátása csak az első nap több mint 37 millió eurós költségvetési kiadást jelentett, összesen pedig több mint 847 millió eurót költöttek rájuk.   

(MTI)

Nyitókép: Filippo MONTEFORTE / AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2023. augusztus 31. 09:59
Ebben az összegben benne vannak az önkormányzatok költségei is? Mert "költségvetésről" beszél, ami csak az állami pénzeket jelenti.
survivor
2023. augusztus 30. 21:20
Bubu, a bárodban te ne félj. Megvédenek a fiúk...
survivor
2023. augusztus 30. 21:18
Lesz az még 1000 M euró is....
letsgobrandon-2
2023. augusztus 30. 20:47
nem is értem miért van infláció
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!