Amerikai lap: Izrael a „Közel-Kelet Magyarországa”, amely egyre nehezebben kezelhető a nyugat számára

2023. augusztus 11. 09:25

The Washington Post szerint „az izraeli értelmiség vezető rétege” apartheid rendszer kiépítésével vádolja Benjámin Netanjahu kormányát.

2023. augusztus 11. 09:25
NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor

A The Washington Post cikke szerint az izraeli értelmiség vezető rétege egyre súlyosabbnak látja az országban kialakult helyzetet, és apartheid rendszer kiépítésével vádolja Benjámin Netanjáhú kormányát. Max Boot, a lap szerzője, aki Izrael-pártiságáról is ismert, nemrég azt nyilatkozta, hogy 

a zsidó állam manapság egyre illiberálisabb és nehezebben kezelhető szövetséges a nyugat számára, „a Közel-Kelet Magyarországa”. 

A cikk szerzője hozzátette: a Magyarország-metaforának is megvannak a határai, hiszen míg Izrael bizonyos értelmezésekben egy megszálló hatalom, ahol a lakosság mintegy felének nincsenek valódi jogai, Magyarországon ez nem így van.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. augusztus 14. 10:30
„az izraeli értelmiség vezető rétege” ... mindenhol vannak ilyen agyhalott vásárhelyi mariskák
bodrigyuri
2023. augusztus 11. 13:21
Ügyes eltérítés. A cionista zsidesz jóvoltából Mo. Közép-Európa Izraele inkább.
tapir32
2023. augusztus 11. 12:07
A liberalizmus elszakadt a létrehozójától a keresztény kultúrától. Megújulásra képtelenné vált, önmagát ismétli, kiüresedett. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. A nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet. A konzervatív gondolat szerves fejlődés eredménye és megtartotta kapcsolatát a kultúrával és a kultusszal. A konzervatív gondolat jelenti a fejlődést, a kultúrát és a jövőt. Jobboldali és konzervatív mindaz, amivel szemben a baloldal létrejött. Egy ellen-mozgalom szükségképpen foglya marad annak, ami ellen támad! Tkp. baloldalon nem kultúra, hanem kultúra ellenesség van! A kultúra eredendően jobboldali és konzervatív! Baloldalon csak ideológiák vannak!
lendvaiildiko
2023. augusztus 11. 11:28
Ha így látja a Washington Post, én meg úgy látom, hogy Netanjahunak igaza van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!