Nem örül az amerikai jobboldal Bidenék vízumkorlátozásának

2023. augusztus 02. 17:12

Szerintük egy szövetségessel nem lehet így bánni, az amerikai kormány pedig foglalkozzon inkább a déli határon beözönlő illegális migránsokkal.

2023. augusztus 02. 17:12
TRUMP, Donald

Nagy vihart kavart az Egyesült Államok tegnapi lépése, melyben korlátozták a magyar állampolgárok vízummentességét: az Amerikába való vízummentes beutazáshoz használható elektronikus utazásengedélyeztetési program (ESTA) érvényességi ideje a magyarok számára két évről egy évre csökken, s csak egyszeri használatra lesz érvényes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Biden-adminisztráció republikánus ellenzéke keményen elítélte a Biden-kormányzat lépését. Rod Dreher, a Szent Benedek válaszútján című sikerkönyv szerzője, a Danube Institute vendégkutatója és a The European Conservative szerzője ironizálva úgy fogalmazott: „Most, hogy a Fehér Ház ellenőrzése alá vonta az USA déli határát,

foglalkozhat a valódi veszéllyel: egy NATO-szövetséges országból származó emberekkel, akik nem hajlandók magyar Gyereide Takarodjot játszani Joe Biden számára.”

A Counterpoint Institute republikánus kutatóintézet állásfoglalásában azt írja: „Biden hétmillió embert enged be ellenőrizetlenül a déli határon, de megbünteti Magyarországot, hűséges NATO-szövetségesét azért, mert nem támogatja eléggé az ukrán-orosz háborút és az LMBTQ-t”.

Sohrab Ahmari, a Compact magazin alapító főszerkesztője, az American Conservative segédszerkesztője, a New York Post véleményrovatának volt szerkesztője szerint a lépés „kegyetlen dolog egy szövetségessel szemben”.

A New York-i Fiatal Republikánus Klub (NYYRC) leszögezi: „A magyarok, különösképp azon magyar nemzetiségűek, akiknek közösségei Magyarország jelenlegi határán kívül találhatók, nem jelentenek fenyegetést az amerikaiakra.

A magyarországi amerikai nagykövet egy álszent hazudozó,

aki ezt a politikai agressziót biztonsági szükségszerűségnek állítja be. Ez nem az. Ez kollektív büntetés.”

A Republikánusok a Nemzeti Megújulásért elnöke, Mark Ivanyo hosszú állásfoglalást adott ki „a magyarok Biden-rezsim általi megbüntetéséről”. Ivanyo leszögezi: „Az Amerikai Egyesült Államok a regnáló korrupt demokrata rezsim alatt példátlan lépést tett ideológiai ellenfelével, Magyarországgal szemben, amikor korlátozta a magyarok vízummentességét”. Szerinte az, hogy ennek okaként biztonsági szempontokat citálnak, „ironikus” és „átlátszó valótlanság, hiszen ezt a kormányt nem érdekli a »szigorú identitás-ellenőrzés« azon milliónyi illegális bevándorló esetében, akik átözönlöttek a déli határunkon”.

Úgy látja, a biztonsági okokat

hamis ürügyként használják arra, hogy megbüntessék Magyarországot azért, hogy erősen kiáll Istenért, hazáért, családért, és megvédi gyerekeit a radikális LMBTQ-ideológiától”.

A Biden-kormánynak azt javasolja, „foglalkozzanak inkább a példátlan mennyiségű ellenőrizetlen illegális migránssla, akik elözönlik a déli határt, és közvetlen biztonsági kockázatot jelentenek Amerika népe, kiváltképp a munkásosztály számára”. Magyarországgal kapcsolatban pedig arra szólítja fel őket, hogy „földrajzi helyzetére és az ukrán menekülteknek nyújtott segélyekre tekintettel jobban tenné az Egyesült Államok, ha erősítené Magyarországhoz fűződő kapcsolatát”.

Zárásul megjegyzik, „a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért teljes mértékben elutasítja a kormányzat ideológiai háborúját Magyarország ellen, egy olyan szövetséges ellen, amely kiáll népéért, előtérbe helyezve azt a globalista elit érdekeivel szemben.”

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. augusztus 03. 08:36
"A magyarországi amerikai nagykövet egy álszent hazudozó," Nem csak egyszerüen más és így gyakorolja a rasszista jogát. Logikusan úgyse tudnak ezek gondolkodni,már megszokott. Csak akkor jó ha te is buzi vagy a hetero ellenségkép. Mondjuk részben igaz,mert tudnak gondolkodni 10 féle hetero 10 félekép,eköznen ők csak egy síkon tudnak gondolkodni így szerintük az a jó. Szetintem
Medici
2023. augusztus 03. 03:29
"Szerintük egy szövetségessel nem lehet így bánni" Süket duma. Amúgy pedig, aki birka módon tűri, hogy vele így"bánjanak" megérdemli a sorsát.
powerage
2023. augusztus 02. 20:58
"A Biden-adminisztráció republikánus ellenzéke keményen elítélte a Biden-kormányzat lépését." Ezt persze nem kell túlértékelni, a republikánus párt is kézben van tartva, a tevékenységük kimerül pár állásfoglalásban, esetleg twitter üzenetben.
irmag2
2023. augusztus 02. 20:49
Sej, az ami lobogótokat komcsi fényes szellők fújják! Jó ez nektek? A világ dedalont szed tőletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!