„Aláaknázzák a halottakat is” – újabb ukrán megfejtés érkezett arra, miért nem halad az ukrán ellentámadás

2023. augusztus 04. 06:43

Júniusban a taposóaknák kolosszális áldozatokat szedtek – teszik hozzá.

2023. augusztus 04. 06:43
null

A Sky News arról ír, hogy az orosz hadsereg aknákat és csapdákat helyezett el mindenhol a fronton. Ez a taktika a kijevi parancsnokok szerint az elsődleges oka annak, hogy a régóta várt nyári ellentámadásuk lassan halad. 

Júniusban a taposóaknák kolosszális áldozatokat szedtek 

egy aneszteziológusa szerint, aki frontkórházban kezeli a sérüléseket. Hozzáteszik: mióta a parancsnokok kénytelenek lassítani az előrenyomulást, a kórházába érkező sebesültek száma is csökkent – persze így nem is haladnak előre.

Egy aknamentesítéssel foglalkozó katona elmondta: csapata orosz katonák holttestére bukkant egy elhagyatott állásban. „Két ember egymáson feküdt, ami gyanús volt. Jól tettük, hogy nem nyúltunk hozzájuk, mert amikor elértük őket, láttuk, hogy alattuk egy akna van” – mondta a katona. Hangsúlyozta: rendkívül veszélyes a munkájuk, minden nap meghal valaki közülük.

Az oroszok mindent aláaknáznak. Ajtókat, dobozokat és ládákat,  játékokat is, még a saját halottaikat is. 

Tudják, hogy a mentőcsapataink kiemelik a sebesülteket és a halottakat, amelyek alatt aztán megtalálják ezeket a robbanóanyagokat” – mondta el az ukrán katona.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. augusztus 05. 03:40
Na persze, erre van idejük az oroszoknak és persze módjuk is az ukrán ellenőrzésű területeken aknászkodni. Az igazság az, hogy az ukránok tömegével lőttek ki gyalogsági aknákat, melyek nincsenek hálóba telepítve.
Szuperszig
2023. augusztus 04. 12:41
A taposóaknák kolosszális áldozatokat szedtek... Óriások is harcolnak az ukik oldalán?
alenka
2023. augusztus 04. 12:39
Az orosz lemonbazza az ukrán nacit,katapultált,ukrán segge alá aknát rak,lekaszalja a gazt,és fut tovább?
ihavrilla
2023. augusztus 04. 11:40
Ez az aláaknázás bokros, gazos helyen történik vagy nem? Ez nagyon fontos tény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!