Videón, ahogy ripityára lövik az ukránok francia páncélosait az orosz tankok

2023. július 06. 14:22

Az AMX-10RC típusú páncélosokra korábban már panaszkodtak az ukránok.

2023. július 06. 14:22
null

Twitterre került fel egy videó arról, ahogy egy AMX-10 RC harcjárművekből álló kisebb, valószínűleg felderítő feladatot végző alakulat orosz tűz alá kerül. Az első jármű megsemmisül, óriási lángok csapnak fel a roncsokból, a másik valószínűleg sikeresen visszavonul.

Itt tekinthető meg a videó:

Korábban már panaszkodtak

Az AMX-10 RC páncélozott járművekre korábban már érkeztek panaszok az ukránok részéről, a jármű ugyanis egész egyszerűen túl könnyű páncélzattal rendelkezik, így azt például az ukrán ellentámadás során nem lehet bevetni.  A jármű páncélzatát szinte az összes orosz páncéltörő fegyver és az ellenséges harckocsik is könnyedén átütik.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. július 11. 17:49
Frontra vezényelt ukrán katonák tömeges dezertálásáról számolt be csütörtökön a Magyar Békekör tudositoja Az uj LUDAS MATYASBAN?
zrx8
2023. július 11. 12:49
Persze, hogy könnyú páncélzattal rendelkezik, beduinok meg berberek ellen tervezték.
Palatin
2023. július 06. 21:53
Még ha Ukrajna megnyeri is a háborút, - aminek az esélye kicsi -, Zeleszkij akkor sem számíthat arra, hogy továbbra is elnök lesz. Ö arra kellett, hogy megcsinálja a balhét, de arra már nem lesz jó, hogy újra felépítse az országot. Ahhoz egy egészen más típusu vezetö kell. Churchill is zseniális hadúr volt, de a békében már nem csillogott, elég hamar leváltották. Ha elvesztik a háborút, akkor Zelenszkijnek azonnal mennie kell. Ö maga a hibás, mert hagyta magát rábeszélni, meggyözni arról, hogy nyugati segítséggel legyözhetik Oroszországot. De az biztosra vehetö, hogy az oroszok inkább bevetik az atomfegyvereket, minthogy a vereséget megkockáztassák. A konfliktusoknak van egy szintje, ahol már nem a saját túlélés az elsödleges cél, hanem az, hogy "Ha én pusztulok, akkor ö is pusztuljon." A Nyugat, amilyen vérengzö, pánikoló barbár, - lásd a 24 amerikai háborút, a sok-sok millió áldozattal -, nincs kizárva, hogy nem fogja érzékelni, hol van az a pont, amikor meg kell állni.
Zolotarjov
2023. július 06. 18:33
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!