Védelmi megállapodást kötött Irán és Fehéroroszország

2023. július 31. 19:14

„Fehéroroszország különleges helyet foglal el Irán külpolitikájában” – fogalmazott Mohammad Reza Astiani.

2023. július 31. 19:14

Irán és Fehéroroszország a védelmi tárcák közti együttműködésről szóló memorandumot, valamint az idei évre vonatkozó kétoldalú katonai együttműködési tervet írt alá hétfőn – közölte a minszki védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a dokumentumokat a nap folyamán Teheránban írta alá Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter iráni hivatali partnerével, Mohammad Reza Astianival.

A minszki védelmi minisztérium közölte azt is, hogy a tárcavezetők eszmecserét folytattak az aktuális nemzetközi kérdésekről, valamint a katonai együttműködés fejlesztésének kilátásairól.

A megállapodások részleteit ugyan nem hozták nyilvánosságra, az IRNA iráni hírügynökség azonban idézte Astianit, aki úgy fogalmazott, hogy 

„Fehéroroszország különleges helyet foglal el Irán külpolitikájában”.

A nyugati hírszerzések szerint Irán Sahid-136-os önmegsemmisítő drónokkal látja el Oroszországot ukrajnai háborújában, amit Teherán tagad, és háborús semlegességét hangoztatja. Teherán és Minszk is Moszkva szoros szövetségesének számít. A három ország nemzetközi szankciók hatálya alatt áll, ami miatt számos ágazatban kiszélesítették együttműködésüket.

(MTI)

***

Nyitókép:

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. augusztus 01. 22:30
"háborús semlegességét hangoztatja" :)))))
Falióra tábornok
2023. augusztus 01. 01:17
kedves baráti gesztus, de sem belarusz, sem irán nem lenne képes felvonulni, ha a másikat támadás érné. persze a bíztató sms-ek is fontosak...
lájkbajnok
2023. augusztus 01. 00:44
Egymásra talált a két illibernyák trágya rezsim. Még Orbánt is vegyék be a buliba.
Master
2023. július 31. 20:12
A jenki zsidrákok jobban jártak volna ha visszavesznek a tempóból. De sajnos, a kapzsiság és az ostobaság rossz tanácsadó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!