Újabb kárpátaljaiak életét követelte az orosz-ukrán háború

2023. július 20. 12:23

Eddig csaknem harminc beazonosított kárpátaljai magyar áldozata van a konfliktusnak.

2023. július 20. 12:23
null

Huszonkilenc évesen vesztette életét Cserepko János, halálát Vaszil Scsur, a Mizshirjai (Ökörmező) kistérség vezetője jelentette be Facebook-oldalán. A katona 2022 júliusában csatlakozott az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, ahol felderítő lövészként szolgált. János a Doneck megyei Makarivka település közelében vesztette életét harci feladatai teljesítése közben – írta kedden a Kárpáti Igaz Szó

A portál csütörtökön pedig arról számolt be, hogy újabb magyar áldozatot követelt a konfliktus: a magyar nemzetiségű Szabó Viktor haláláról a Horisnyoserovecki kistérség információira hivatkozva Komári Albert, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Csernovici Regionális Szervezetének adminisztrátora tájékoztatott.

A katona a Csernovic megyei Subranec község lakosa volt. A 49 éves férfi július 18-án halt meg.

Viktor azok közé tartozott, akik bátran harcoltak a szabadságért és az igazságért, de sajnos a szörnyű háború kioltotta az életét… Örök fényességet Szabó Viktornak, Ukrajna védelmezőjének”

– olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 21. 01:09
Nyitva a határ ...miért nem menekultek??????....
Player1
2023. július 20. 23:07
A Janicsárok így járnak! Akit visznek, annak nincs más VÁLASZTÁSA, ŐÉRTÜK KÁR!
Box Hill
2023. július 20. 16:12
Hogyan került Kárpátalja Ukrajnához, kedves demokráciák meg jogállamok?
Welszibard
2023. július 20. 13:27
Az őslakos kárpátaljai magyaroknak 1000 éve hazája a terület. Az ukránoknak-oroszoknak mióta (ős)hazája a terület? Amúgy Isten nyugosztalja a nem magyar érdekekért vívott harcban elesett magyar honfitársainkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!