Tízre emelkedett a lembergi bombázás halálos áldozatainak száma

2023. július 07. 10:16

A polgármester szerint a háború kitörése óta ez volt a legsúlyosabb támadás a civil infrastruktúra ellen a városban.

2023. július 07. 10:16
null

Tízre emelkedett a csütörtök esti nyugat-ukrajnai Lemberget érintő orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma – számoltak be a helyi hatóságok. Az ukrán belügyminisztérium jelentéséből kiderül, hogy péntek reggel találták meg a tizedik holttestet egy lakóház romjai között.

„Most találtuk meg a tizedik holttestet. Egy nőt. A mentők most szabadítják ki az elhunytat a romok közül. Ezzel befejeződik a mentési művelet” – nyilatkozta Andrij Szadovij polgármester, aki szerint a háború kitörése óta ez volt a legsúlyosabb támadás a civil infrastruktúra ellen Lvivben. A támadásban romba dőltek egy nagy lakóháztömb felső emeletei, és összesen 35 épület rongálódott meg.

Lemberg megye kormányzója, Makszim Kozickij közölte, hogy befejeződtek a keresési és mentési munkálatok. 

„A tegnapi, egy lvivi lakóház elleni rakétatámadás következtében 10 ember vesztette életét. Egy személyt az éjszaka folyamán, egy másikat pedig ma reggel találtak meg. Ezenkívül 42 ember megsérült, közülük 16-an kórházba kerültek. Köszönet a mentés résztvevőinek, köztük az önkénteseknek, akik a felhőszakadás ellenére egész éjszaka nem hagyták abba a keresést” – nyilatkozta.

A tragédiát követően a lengyel határtól 70 kilométerre fekvő, eredetileg 720 ezer lakosú, sok háborús menekültet is befogadó nyugat-ukrajnai városban kétnapos gyászt hirdettek.

(MTI)

Nyitókép: YURIY DYACHYSHYN / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 07. 21:13
Juj... Csalódtam,csak tíz?...nagy kár..
remi
2023. július 07. 13:05
Egyébként ez már egy régebbi történet, azóta újabb sorozat légicsapást kapott pl. Sumi is (állítólag ezúttal nem az SBU épülete mint legutóbb, hanme mindneféle raktárak), ahol annyira nincs hohol lérak már, hogy a geran drónok teljesen háborítatlanul repülnek bárhol a város fölött.
remi
2023. július 07. 13:04
Szó se volt semmilyen civil célpontról, "Lviv Military Academy" még véletlenül se civil célpont.
Ben Jeremiah
2023. július 07. 12:56
Az oroszok szerint sokkal több mint tíz halott. És egyik sem lembergi illetőségű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!