The Times: Európa egyáltalán nem csak a migráció miatt tart jobbra

2023. július 19. 17:26

A zöld átmenet és az infláció is dühíti az embereket.

2023. július 19. 17:26

Európa korántsem csak a migráció miatt tart jobbra, a zöld átmenet és az infláció szintén feldühíti az embereket – állítja cikkében a Times újságírója.

Szerinte a középosztály mindenhol aggódik, és ezzel magyarázza a konzervatív jobboldal felemelkedését.

 

Azonban nem a bevándorlástól való félelem a legnagyobb erő, amely jobbra húzza az embereket. 

 

Németországban például felmérések mutatják, hogy leginkább az infláció miatt szavaznának az emberek a jobboldalra, de szintén fontos szempont a háztartások fűtését is érintő zöld átállás kérdése. Csupán harmadik félelemforrásnak tekinthető a menekültáradat érkezése – derül ki a cikkből. 

Az elégedetlenséget pedig fokozza az EU politikája, amellyel megpróbál nyomást gyakorolni a tagállamokra. A lengyeleket például dühíti, hogy 20 ezer eurót kellene fizetniük minden egyes bevándorlóért, akit nem hajlandóak befogadni, írja a Times. 

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 21. 09:24
Engem speciel a FED-tulajok dühítenek, akik nem léteznek. Migráció+pandémia+háború+energiaválság+ideológiai válság+FOS+infláció ezek mind egy tőről fakadnak: a tengerentúli bankos-hadiipari komplextől. Csak és kizárólag egészben vagyok hajlandó kezelni. Alapvetés: Európa gyarmatosítása a FED tulajdonosai által. Európa 440 milliós lakossága a FED legújabb hitelkamatos kamat fizetője, azaz belőlünk és velünk fizettetik ki az általuk kirobbantott orosz-ukrán háború finanszírozását úgy, hogy az olcsó energia helyett 4x-res árat ver ránk, hogy kilóra felvásárolta Brüsszelt és a bankszámláinkra csatlakoznak, mint egy vámpír, hogy elvegyék azt, amit generációk güriztek össze: egy házat, gépkocsit, üdülőt, kinek mi van. A birka jenki választópolgárokat már leszívták, most mi jövünk azzal a maszlaggal beetetve, hogy az oroszok lerohanják Európát, holott a lónak f@szát! Az angolszász csürhe szorította be az oroszokat a sarokba a NATO keleti bővítésével. Menjenek ezek a 3,14csába!
Zolotarjov
2023. július 20. 14:29
A lipcsik túltolták a biciklit, és ez vissza fog ütni rájuk..
Tarpibp
2023. július 20. 06:49
Európa most pont olyan, mint az egyszeri ember az alagútban. "Látom a fényt az alagút végén! De miért dudál?"
Héja
2023. július 20. 06:39
Még nem tudni, merre tart...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!