Szlovákia is bekérette a magyar nagykövetet Orbán beszéde miatt

2023. július 24. 16:13

Magyarázatot várnak.

2023. július 24. 16:13

„Csehszlovákia (és később Szlovákia) vagy Magyarország egyformán utódállamai Ausztria–Magyarországnak. A mai Magyarországtól ezért semmit nem szakíthattak el” – írja állásfoglalásában a szlovák külügyminisztérium a felvidéki Napunk beszámolója szerint. A Mandiner írt róla, hogy Románia is bekérette a magyar nagykövetet.

„Szlovákia területi integritásának vagy szuverenitásának bármilyen közvetett vagy közvetlen megkérdőjelezése számunkra abszolút elfogadhatatlan. Ismételjük ezért, hogy a Magyarországgal való normális és nyugodt kapcsolatok fenntartása áll érdekünkben, de a kölcsönös érzékenységek szem előtt tartásával és tiszteletben tartásával.

A magyar miniszterelnök aktuális kijelentései nem ebbe az irányba tartanak.

A külügyminisztérium ezért Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek »az elszakított országrészeken való munkával« kapcsolatos kijelentései miatt behívatta Magyarország nagykövetét, és magyarázatot kért tőle a magyar miniszterelnök szavaira” – írja a szlovák külügyminisztérium közleményében.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaj001
2023. július 25. 06:36
A szlovák érvelés szerint Magyarország sem létezett, és Magyarországot is Trianon hozta létre Ausztriából. Elég nyakatekert gondolkodás. Vagy ha létezett Magyarország, akkor valahol voltak határai. De hol?
lifetheuniversandeverything
2023. július 25. 06:07
Én megértem az ilyen jellegű a szlovák kritikákat. Kurva nehéz megmagyarázni a létét és a történelmét Szlovákiának és ezért beszélnek folyamatosan hülyeségeket.
FAdamus
2023. július 25. 03:13
Tessék egy kis történelmet tanulni. Nem volt olyan ország, hogy Ausztria-Magyarország. Ausztria és Magyarország volt. Két külön, független ország, ami perszonál unióval kapcsolódott egymáshoz, tehát közös uralkodójuk volt. Magyarország létezett, de Szlovákia sohasem.
need-info
2023. július 24. 22:05
Idővel visszaszáll a terület, akihez tartozott és az az idő egyre közelebb van. Kitartás magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!