Szlovák lap: a tusványosi beszéd szerzője „Arany Breivik-rendet” érdemelne

2023. július 28. 09:30

Nem térnek napirendre északi szomszédaink Orbán beszéde után.

2023. július 28. 09:30

Az SME szlovák lap kommentátorainak a hét eseményeiről szóló online felületen megjelent cikke kitért a tusványosi fesztiválra is. Mint írják, a tusványosi fesztivált eredetileg a magyarok és a románok együttműködésére szánták.

„Az Orbán-kormányok azonban fokozatosan olyan platformmá változtatták, ahol

olyan üzenetek hangzanak el, amelyért a szerzőjük az »Arany Breivik-rendet« érdemelné ki.

Ha párhuzamot keresnénk Orbán idei teljesítményéhez, akkor megpróbálhatnánk a következőt: mintha az államban szinte abszolút hatalommal rendelkező szlovák ultranacionalisták évről évre elmennének a zalavári fesztiválra, hogy szláv fejedelemségekről szónokoljanak az elrabolt földön” – hangoztatja a szlovák lap szerzője.

Anders Behring Breivik szélsőjobboldali nézeteket valló norvég terrorista és tömeggyilkos. 2011-ben Norvégiában 77 embert gyilkolt meg.

Nyitókép: Ole Berg-Rusten / NTB / AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. július 31. 18:14
Íme Szlovákia uralkodói: Stefan I., Belo IV., Jan Hunady, Matej Korvin https://kuruc.info/r/6/76430/#pid=1 https://kuruc.info/r/6/76430/
Sulammit
2023. július 29. 18:27
Ciki mi, hogy a szlovákok főleg a fiatalok most megtudták, amit az iskolában nem, vagy máshogy tanítotok. Meddig akarjátok még butítani az állampolgáraitokat? A Felvidék magyar föld. Erdély magyar föld. Pont.
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. július 28. 16:18
Az a baj, hogy annyira szélsőségesek, hogy csak szélsőségekben tudnak gondolkozni. Agresszívan elítélnek mindenkit aki nem úgy gondolkodik, viselkedik, mint ők. Ellehetetlenítik, s üldözik őket. Sokan elvesztik a munkájukat, mert nem akarnak szivárványban dolgozni és hasonlók. Igazi proletár diktatúra módjára! Saját berkeikből ki sem tudnak nézni, nem művelik magukat. Onnan nézve minden szélsőséges, ami nem ők! Miközben ők a szélsőség! Másoknak véleménye van a világról. Ezt mint szokás megosztják. Ebbe őrülnek bele. Amikor olvastunk a régi kommunista terrorról, el sem tudtuk volna képzelni, hogy majd valamikor visszajönnek. Reméljen annyira nem fajul el, mint egykoron. De a kommunista nem szűnik meg, csak átalakul!
Szvidrigajlov
2023. július 28. 15:44
Az fontos különbség, hogy Zalavár nem szlovák/morva terület volt, hanem szlovén/tóth. (még a 19. század közepén is a szlovén területeket neveztük Tóthországnak - lásd: 1848-as levelezések) Valamint az is fontos különbség, hogy Zalavár 1120 éve, valamikor 900 körül került a magyar honfoglalók kezére, tehát azóta magyar település. Szlovákiának nemhogy 1100 éve nincs hátra, de 100 sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!