Szijjártó: A magyar kormány támogatja Svédország NATO-csatlakozását

2023. július 11. 15:41

A külügyminiszter szerint már csak technikai kérdés a ratifikáció.

2023. július 11. 15:41
ORBÁN Viktor; SZIJJÁRTÓ Péter; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf

Miután Erdogan török elnök bejelentette, hogy nem vétózza meg Svédország tavaly óta folyamatban lévő NATO-csatlakozását, kedd folyamán Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt a kérdésben:

„Svédország kapcsán világos az álláspontunk: a kormány támogatja a NATO-csatlakozást, ezért is terjesztettük már hosszú hónapokkal ezelőtt az erről szóló javaslatot az Országgyűlés elé. Már csak technikai kérdés a ratifikációs folyamat lezárása” – közölte Szijjártó Péter.

 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. július 16. 15:05
A (bármilyen) technika alkalmazása meg a magyarok döntése!
bodrigyuri
2023. július 11. 23:03
A kolostormalac n+1-edszer szájba szarta nerisztáni rajongóit, akik csak néznek bambán nyáladzva az orbánképre a stelázsin.
tizennyolcfok
2023. július 11. 19:28
szíjjártó, aki szerint magyarország szuverén külpolitikát folytat, megvárta a bejelentéssel orbánt, aki erdogannal egyeztetett, hogy akkor neki mi a dolga. mondanám, hogy kabaré, de ezek ezt teljesen komolyan gondolják.
gyaloggos
2023. július 11. 18:53
KOCSIS MÁTÉRA, a FIDESZ-frakcióra verik rá a balhét! HISZ a kormány már hónapokkal ezelőtt elkészítette a javaslatot a ratifikációhoz, csak azok a CSÚNYA képviselők lusták, csak vakaróztak, döntésképtelenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!