Pavel: Csehország érdeke, hogy Ukrajna a háború után azonnal megkezdhesse tárgyalásait a NATO-csatlakozásról

2023. július 07. 06:08

A cseh államfő hozzátette: „Ukrajna továbbra is számíthat Csehország segítségére”.

2023. július 07. 06:08
Zelenszkij, Pavel, sajtótájékoztató

Ukrajna továbbra is számíthat Csehország segítségére – jelentette ki Petr Pavel cseh államfő csütörtökön késő este Prágában tartott sajtóértekezletén, miután a Hradzsinban tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel

Zelenszkij a nap folyamán – előzőleg be nem jelentett – kétnapos látogatásra érkezett Szófiából Prágába. A látogatás második napján, pénteken az ukrán államfő találkozik Petr Fiala cseh kormányfővel, valamint a parlament két házának elnökeivel is.

„Csehország érdeke, hogy Ukrajna a háború befejezése után azonnal megkezdhesse tárgyalásait a NATO-csatlakozásról” – szögezte le a cseh államfő. 

Petr Pavel úgy vélte: 

Ukrajnának még az idén el kellene kezdenie a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval.

Ukrajna célja, hogy a vilniusi csúcstalálkozón meghívást kapjon a NATO-hoz történő csatlakozásra

Volodimir Zelenszkij a sajtótájékoztatón köszönetet mondott Csehországnak Ukrajna támogatásáért. „Rendkívül fontos, hogy Prága az Ukrajnát érintő döntéseiben nem veszi figyelembe Moszkva véleményét” – vélekedett az ukrán elnök.

Újságírói kérdésre válaszolva Zelenszkij leszögezte: Ukrajna célja, hogy a NATO vilniusi csúcstalálkozóján meghívást kapjon a szervezethez történő csatlakozásra.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: MILAN KAMMERMAYER / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 07. 10:40
Világítsunk Zseblám Pável .
Reszelő Aladár
2023. július 07. 10:03
Értem. Tehát a háború után csatlakozzon, de még idén. Érzek ebben némi ellentmondást, mert fél év alatt nem tud Kamcsatkáig előrenyomulni a történelem leglegendásabb ellentámadása.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 07. 09:49
🔦 de sötét vagy fiam Pável, világíccsál zseblámPável 🔦
zakar zoltán béla
2023. július 07. 09:05
TE pedig vissza a Warsaw Pactba, ahonnan nem is olyan régen kicsúsztál, mint gyíkgiliszta a barna színű kloákából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!