Orosz offenzíva indult egy kulcsfontosságú vasúti csomópontért

2023. július 08. 19:00

Legalább nyolcan meghaltak és 13-an megsebesültek.

2023. július 08. 19:00

Orosz támadás érte a kelet-ukrajnai Limant szombaton, legalább nyolcan meghaltak és 13-an megsebesültek – közölte az ukrán belügyminisztérium és Pavlo Kirilenko, Donyeck megye ukrán kormányzója. A csapások egy lakóépületet és egy nyomdai komplexumot értek. Mindkettőben tűz is keletkezett, de már sikerült eloltani – tette hozzá közleményében a tárca. 

Liman fontos vasúti csomópont, a háború kezdete után négy hónappal orosz kézre került, 

de tavaly ősszel az ukrán hadsereg visszafoglalta. Az elmúlt napokban ukrán részről többször közölték, hogy újabb orosz offenzíva indult a térségben.

(MTI)

Nyitókép: JOSE COLON / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2023. július 08. 21:40
Széen lassan kifullad az ukrán "offenzíva". Az oroszok kivihoréásszák magukat, aztán elindulnak.
FeketeFehér
2023. július 08. 21:39
Mi a frászt keres az orosz hadsereg egy független államban, mint Ukrajna? Holnap meg Varsó, Tallin vagy Budapest lesz a célpont?
anonymtalan2
2023. július 08. 21:36
Nem szóltak nekik, hogy most a hoholok offenzíváznak?
B_kanya
2023. július 08. 20:49
A hoholok nem visszafoglalták, hanem kivonultak Krásznij Límanból, mivel nekik fontos, hogy ne civilek mögül vitézkedjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!