Nagyon teper az EU-s tagságért Ukrajna: belengették, hogy engedélyezik a kettős állampolgárságot

2023. július 18. 10:16

„Úgy gondolom, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvénytervezetet el fogják fogadni a parlamentben, mert ez igazságos” – mondta Zelenszkij pártjának képviselője.

2023. július 18. 10:16

Várhatóan engedélyezik Ukrajnában a kettős állampolgárságot – jelentette ki Marija Mezenceva ukrán parlamenti képviselő az Ukrinformnak.

A Zelenszkij pártjában dolgozó politikus mindezt azzal indokolta, hogy az Európai Bizottság fontos követelményként határozta meg a nemzetiségek helyzetének rendezését, amelynek egyik akadálya, hogy a kelet-európai országban nem engedélyezett a kettős állampolgárság.

„Úgy gondolom, hogy a kettős állampolgárságról szóló törvénytervezetet el fogják fogadni a parlamentben, mert ez igazságos. (…)

Csatlakozni fogunk az EU-hoz, és ott teljesen megengedett, hogy több útlevéllel rendelkezzünk”

– mondta Mezenceva, aki tisztában van azzal, hogy vannak olyan ukrán állampolgárok, akik más ország útlevelével is rendelkeznek – ilyenek például a kárpátaljai magyar állampolgárok –, és azon vannak, hogy elismerjék az ő státuszukat is.

Nyitókép: MTI, Friedmann Endre

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 10. 15:29
mivel mar reg nem keri senki az engedelyuket amugy ennek semmi koze az EUhoz, tagallami hataskor. Nemetorszag vagy Ausztria pl nem enged tobb allampolgarsagot, mig Magyarorszag, vagy Franciaorszag pl igen
KBA98
2023. július 18. 16:44
soha, de soha nem lehet tag sehol!
backsplash
2023. július 18. 14:57
Nem fogtok csatlakozni. Nem lesz olyan, hogy ez a lator népség adja az EP minden 10. képviselőjét. Hosszú folyamat lenne, mire mindent legombolnak az ukránokról, ami kell nekik, de ez a maffia max. 5 évig húzza még.
pandalala
2023. július 18. 14:53
:-DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!