Nádasdy Ádám: Ha megtudják Londonban, hogy magyar vagyok, sajnálkozva néznek rám

2023. július 05. 20:38

Az író szerint emögött „Orbán Viktor kötekedő fellépése áll”.

2023. július 05. 20:38
Nádasdy Ádám

„Mostanában sajnálkozva néznek az emberre, ha kiderül, hogy magyar” – mondta el a HVG-nek adott interjújában az angol fővárosban élő író.

Nádasdy a nemrég megjelent Hordtam az irhámat című kötete apropóján nyilatkozott a lapnak. Ebben a művében többek között arról ír, hogy London annyira vegyes város, hogy a külföldi (foreigner) kifejezést nem is használják,

 vele sem érezteti senki, hogy kívülálló lenne, 

már csak azért sem, mert jól tud angolul. Egyébként a származását tekintve ő félig magyar, félig német, a mostani lakóhelyét tekintve pedig félig budapesti, félig londoni – ismertette a hvg.hu.

„Most nagyon nehéz-e Magyarországon élni”

Nádasdy ezután azzal folytatja, „ha mégis megtudják Londonban, hogy magyar, akkor sajnálkozva néznek rá, és azt kérdezik, hogy most nagyon nehéz-e Magyarországon élni”.

Az író szerint a kinti megváltozott fogadtatásunk oka „a Fidesz és főleg Orbán Viktor kötekedő fellépése. Nem értik, mi van itt, miért csinálják, vagy mit akarnak” – mondta. (...) „Valójában én se nagyon értem” – jegyezte meg a lapnak.

„Az oroszbarátságot nézik nagy ijedelemmel. 

Gondolom, Orbán Viktor fontoskodik, és azt szeretné, hogy az ő hangja minél messzebbre elhallatsszon. Hallatszik is, csak nem nagyon szép. Nem válik hasznára Magyarországnak” – hangzott el a beszélgetésben.

 

Nyitókép: Magyar Hang YouTube-csatorna

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. augusztus 22. 12:25
Nem csoda ha bárki is szánakozva néz erre a faszira. Pontban úgy néz ki, mint lekoszlott, pia helyett vállveregetést könyörgő ucai kéregető. Rendes ember nem szánakozik rajta, hanem elfordul, mert hányingere lett tőle.
kaffogó hebrencs
2023. augusztus 22. 10:55
De te zsidó vagy.
Bastyaelvtars
2023. augusztus 22. 08:39
Csak megerősíteni tudom az öreget sajnos. Svajcban velem is ugyanez volt es most itt nemetorszagban is ez van. Mikor mondom, h magyar vagyok sietve mindig hozzá kell tennem, h de nem orbánista és hogy igen, tudom h mi folyik Mo on, ezert is vagyok itt.
Krupp Skya
2023. augusztus 08. 14:02
Mondd hogy zsidó vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!