Nádasdy Ádám: Orbán Magyarországot teszi meg az utolsó csatlósnak, pedig ezt már egyszer eljátszottuk Hitlerrel

2023. június 08. 10:34

A Londonban élő nyelvész a háborúval kapcsolatos magyar álláspontot kritizálta, szerinte hazánkban feudális rendszer uralkodik, Anglia ezzel szemben egy polgári ország.

2023. június 08. 10:34
null

A Magyar Hang Kultúrtáj című műsorának vendége volt Nádasdy Ádám nyelvész-műfordító, aki nem csak munkájáról, hanem a politikáról is kifejtette véleményét.

Nádasdy az orosz-ukrán háború kapcsán bírálta a magyar kormányt, szerinte a kommunista korszakot idézi, amikor Orbán Viktor „béketáborról” beszél. Ez egy szovjet propagandaeszköz volt, és

sajnos úgy tűnik, most a magyar miniszterelnök az orosz propaganda eszközévé vált. 

Hiszen ennek akkoriban az volt a lényege, hogy a szovjet imperialista törekvéseket nehogy valaki megpróbálja megpiszkálni – fejtegette a nyelvész. 

Nádasdy sajnálkozását fejezte ki, hogy a magyarországi magyarság jelentős része támogatja a jelenlegi „centralizált hatalmat”. A nyelvész egyenesen feudálisnak nevezte a mai rendszert, amit ugyanakkor szerinte sokan igényelnek, csakhogy ő nem érti, miért van ma ilyenre szükség Európa közepén. Angliát ezzel szemben polgári országnak nevezte.

Mint mondta, bár onnan „nem látszik Magyarország”, de ha ott azt mondja valakinek, hogy ő magyar, akkor nagyon kínos helyzetbe kerül, mert leginkább sajnálkoznak és azt kérdezik: „Ugye nagyon nehéz önöknek?”

Nádasdy szerinte ez Orbán politizálására vezethető vissza, aki

megint Magyarországot teszi meg az utolsó csatlósnak, pedig ezt már egyszer eljátszottuk Hitlerrel.

A homoszexualitását nyíltan vállaló Nádasdy arról is beszélt, a melegek elfogadása a női emancipációhoz hasonlóan a nyugati civilizációból érkezik, és úgy halad Keletre. Amit azonban az Orbán-kormány képvisel ebben a kérdésben, az szerinte „kínos és megszégyenítő” mindenki számára.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg, az idézett részek a 26. perctől kezdődnek:

Nyitókép: Magyar Hang YouTube csatorna

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik