Mozgolódásba kezdtek a lengyelek a Wagner-csoport fenyegetései után (VIDEÓ)

2023. július 25. 16:50

A felvétel mellé közölt leírás szerint konvoj közel 200 járműből áll.

2023. július 25. 16:50
Lengyel tank.

Hétfőn egy felvételt mutatott be az egyik lengyel közösségi oldal. A videón egy jelentős, páncélozott járművekből álló katonai konvoj haladását láthatjuk, meg nem erősített információk szerint a lengyel-belarusz határ felé tartanak. 

A felvétel mellé közölt leírás szerint konvoj közel 200 járműből áll.

A lengyel válasz határozottnak tűnik, annak a fényében, hogy nemrég Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök mondta el, hogy a Wagner-csoport meg akarja támadni Lengyelországot, de ő személyesen képes visszatartani őket.

Korábban már Boris Pistorius német védelmi miniszter is kijelentette, hogy segít Lengyelországnak, ha bármilyen támadás érné az országot. „Amennyiben a lengyel barátainknak támogatásra van szükségük, ha a legrosszabbra fordul a helyzet, megkapják” – fogalmazott a német védelmi miniszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Wojtek RADWANSKI / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. július 25. 19:54
Lengyel barátainknak üldözési mániájukban elment a maradék esze is. A wagneresek humornak szánták a Varsói kirándulást. Németországból Lengyelországba települt az USA haderejének nagyrésze. Nem annyira hülyék, hogy a néhány ezer fős seregükkel amerikaiakra támadjanak. Ha újabb csapatokat telepítenek a Belorusz határ mellé, az háborús provokáció. ---Egy ilyen menetet már lejátszottak: Az USA Lengyelországi atomrakéta telepítésre válaszul, Oroszország is atomtöltetű rakétákat telepített Beloruszba. Az adok-kapok vége világháború lehet, nem kell a sok provokáció.
Ugandai Bubu
2023. július 25. 19:35
Bajban ismerszik meg a jóbarát. A mellüket verő, öribari kipcsak brátánkiktől köpködést fognak kapni, nem segítséget. Hiába no, beelőztük a románokat is románkodásban.
EX_Terminator
2023. július 25. 19:24
Ne eszkaláljanak eszükbe se jusson. Egy nato oroszország összecsapás csak egyféleképpen végződhet.
lájkbajnok
2023. július 25. 18:18
Lengyelország erős és bátor. A fűben lapuló Orbánisztán meg… Inkább hagyjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!