Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Miközben az ukránok nem tudnak áttörni délen, északon támadhatnak az oroszok a brit szakértő szerint

2023. július 04. 14:03

Az amerikai szakértő szerint ugyanakkor az ukrán ellentámadást jelentősen nehezíti a légi támogatás hiánya, illetve az aknamezők.

2023. július 04. 14:03

Oroszország csapatösszevonásokat hajtott végre Kreminna térségében, a moszkvai erők alighanem egy nagyobb offenzívára készülnek Harkiv megye északi részében – írja a Sky News hasábjain Michael Clarke biztonságpolitikai elemző-professzor, szúrta ki a Portfolio.

Mint a szakértő írja, az oroszok „több tízezer” katonát vont össze Kreminna térségében,  és nemsokára valószínűleg elindulnak Harkiv megye északi részében, hogy körbefogják a térségi ukrán csapatokat.

Kreminna térségében hónapok óta heves harcok zajlanak: az ukrán fegyveres erők tavaly ősz óta próbálnak itt betörni Luhanszk megyébe, az oroszok pedig télen egy nagyobb, végeredményében sikertelen offenzívát már megkíséreltek Harkiv felé, emlékeztet a Portfolio.

Clarke – aki azt nem részletezte, hogy az orosz csapatösszevonásról szóló információkat pontosan honnan szerezte – elmondta a véleményét az ukrán ellentámadásról is, amelyet szerinte jelentősen nehezítenek az aknák, illetve a légi támogatás hiánya.

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

 

 

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 09. 20:23
Alig történik valami, alig van változás a háborúban, de a szakértők szakértenek orrba-szájba naponta háromezerszer.
Zolotarjov
2023. július 05. 12:23
Na ugye..
Bitrex®
2023. július 04. 21:18
Jó lenne ezeket a nyomorult férgeket (salamonhihi & co.) kib...ni a pi...ba.
Lombi
2023. július 04. 18:16
A taktika, az taktika. Hagytak pár embert a védvonalakon fegyverekkel, légitámogatással, hogy figyeljék a hoholokat, ha közel vannak pirítsanak oda. Közben ők rendezik a dolgukat ott, ahol lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!