Meloninak elege lett: „A migrációt a gyökerénél kell megállítani”

2023. július 23. 16:11

Az olasz kormányfő hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására, valamint az emberkereskedő szervezetek felszámolására.

2023. július 23. 16:11
Giorgia Meloni.

Az illegális bevándorlás mindenki számára káros, kivéve az emberkereskedőket – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő a Rómában zajló fejlesztési és migrációs konferencia nyitóbeszédében, amelyben a származási országok fejlődésének segítését nevezte megoldásnak arra, hogy a migránsok ne induljanak útnak.

Giorgia Meloni kijelentette, a találkozóval egy úgynevezett „római folyamatot” akar elindítani, melynek célja az Európába tartó tömeges illegális bevándorlás leállítása.

Hatpontos fejlesztési tervet vázolt fel a kiindulási és a tranzitországok támogatására,

valamint hatósági és titkosszolgálati együttműködést az emberkereskedő szervezetek felszámolására. Hangsúlyozta, hogy a migrációhoz való jog mellett az embereknek a hazájukban való maradás jogát is biztosítani kell.

A konferencián a Földközi-tenger, Afrika, valamint az arab térség több mint húsz állama képviselteti magát az ENSZ és az Európai Unió intézményeivel együtt.

(MTI)

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. július 24. 15:42
Hangsúlyozta, hogy a migrációhoz való jog mellett az embereknek a hazájukban való maradás jogát is biztosítani kell. Zavarosan folynak a vizek Meloni fejecskéjében. Ha a migrációhoz való jog kiteljesedik akkor mindenki odamegy ahova akar. ott telepedik le ahol jónak látja. Mi történne, ha mondjuk 120 millió szegény bangladeshi lakos, látva, hogy Svájcban milyen jó élni úgy határoz, hogy élve migrációhoz való jogával, elhatározza, hogy áttelepül Svájcba?
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2023. július 24. 15:14
Mintha már jóval régebben prédikáltak a magyarok arról, hogy a kiindulási országokban kell kezelni a migráció problémáját. Agyat elszívni úgy a leghatásosabb ha a selejtje nem jön velük.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 24. 10:56
Dinnyés Györgyi programot szervez az EszU szükségtelenségének reprezentálására. Bajba kerül, ha ezt így folytatja.
Mandolini
2023. július 24. 07:31
Ez a Meloni rettenetesen gyenge. Gyorsan beadta a derekát az EU-nak, most meg kapálózik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!