Letartóztatták a mexikói drogkartell főnökét Madridban

2023. július 31. 21:50

Összesen öt embert tartóztattak le, emellett közel fél tonna kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

2023. július 31. 21:50

Letartóztatták a mexikói Los Zetas drogkartell európai részlegének vezetőjét a spanyol hatóságok hétfőn Madridban – számolt be a Politico. A „Said” névre hallgató vádlott marokkói és 54 éves. 

A kartell további négy tagját is elfogták.

„Összesen öt embert tartóztattak le, emellett 400 kilogramm kábítószergyanús anyagot és 220 ezer euró készpénzt foglaltak le” – írta a spanyol nemzeti rendőrség. A helyi média szerint a kartell megpróbált bázist létesíteni Spanyolországban, és ügynököket küldött Európa-szerte, különösen Hollandiába. A spanyol hatóságok együttműködtek az amerikai belbiztonsági nyomozószolgálattal és a kolumbiai nemzeti rendőrséggel, ami a Zetas elleni második legnagyobb csapás Spanyolországban. A spanyol rendőrség 2016-ban Said elődjét, Juan Manuel Muñoz Luévanót tartóztatta le pénzmosás és kábítószer-kereskedelem miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eredetileg a mexikói különleges erők dezertőrei által alapított Los Zetas az elmúlt években kisebb csoportokra töredezett, de Mexikó egyik legerőszakosabb drogkartelljeként volt ismert.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. augusztus 01. 09:33
Ukrán-mexicoi kettős állampolgár? mivel zongorázik?
Locomotive
2023. augusztus 01. 08:44
És? Van mellette még további 30.000 :D
Akitlosz
2023. augusztus 01. 03:14
A mexikói drogkartell??? Miért, csak egy mexikói drogkartell van? Nem létezik olyan, hogy "A" mexikói drogkartell.
Kozmosz
2023. augusztus 01. 01:10
Eggyet az Unknown. Egyet az known.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!