Kutyájával együtt két hónapig sodródott a tengeren egy ausztrál tengerész

2023. július 17. 10:27

Nyers halat ettek és esővizet ittak.

2023. július 17. 10:27

A BBC cikke szerint az 51 éves, Sydneyben élő Tim Shaddock és kutyája, Bella áprilisban indult Mexikóból a Francia Polinéziába egy 6000 kilométeres útra, de hamarosan a hajó elektronikája a rossz időjárás miatt leállt, így ezt követően a hatalmas Csendes-óceánon kezdtek el céltalanul sodródni. Végül két hónappal később Mexikó partjainál találta meg őket egy halászhajó. 

A férfi lefogyott, és hatalmasra nőtt a szakálla.

„Nagyon nehéz megpróbáltatásokon mentem keresztül a tengeren. Pihenésre és jó ételre van szükségem, egyébként az egészségi állapotommal nincs probléma” – nyilatkozta a férfi. Shaddock elmondta, hogy a halászfelszerelés segített neki a túlélésben, így jutott hozzá minden nap a szükséges táplálékhoz. A cikk szerint a halászhajó visszaszállítja Mexikóba, ahol orvosi vizsgálatokon fog részt venni, és szükség esetén további kezelésben részesül.

Nyitókép: Képmetszet / BBC

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. július 19. 11:05
ezzel a katamaránnal volt úton ... https://www.udayavani.com/english-news/australian-man-and-his-dog-rescued-by-mexican-tuna-boat-after-drifting-3-months-in-the-pacific-ocean
pandalala
2023. július 19. 10:35
:-) a kutyája is jól van .... https://www.travelo.hu/tavol/20230719-csendes-ocean-porul-jart-hajos-kutyajaval-megmenekult.html
ujujuj
2023. július 17. 14:25
Lehet, hogy hülyeség, de ha valaki a tengeren hajózik, annak nem kellene, hogy legyenek a hajóján mindenféle hagyományos tájolók, , amikkel gps nélkül is tud tájékozódni? Ha a 15. században el tudtak jutni velük A pontból B-be, lehet, hogy most is működne. Az meg milyen dolog, hogy a tengeren a rossz idő tönkre tesz egy készüléket? Váratlanul érte őket, hogy van eső meg szél?
flesh ripper
2023. július 17. 13:32
Két megjegyzés: a kutyatáp kitartott. A szakáll két hónap alatt, mennyit Nőhet? Nekem max, 2,5-3 cm-t növekedik (igaz sokkal rendezettebben, szebben): https://beardcity.blog.hu/2016/03/10/mennyi_ido_alatt_no_meg_a_szakall
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!