Nehéz helyzetbe kerülnek a politikusok a Twitteren

2023. július 02. 12:21

Legalábbis egy időre.

2023. július 02. 12:21
null

Elon Musk bejelentette, hogy a Twitter a jövőben korlátozni fogja, hány tweetet olvashatnak a felhasználók. A Tesla-vezér hozzátette, a cél az, hogy bizonyos fiókokat „elrettentsenek az extrém szintű adatgyűjtéstől és a rendszer manipulálásától” – idézte a Reuters.

Musk bejegyzéséből kiderült, hogy az ellenőrzött fiókokat kezdetben napi 6 ezer poszt olvasására, az ellenőrizetlen fiókokat napi 600, míg az új ellenőrizetlen fiókokat pedig 300-ra korlátozták.

Korábban a Twitter bejelentette, hogy a felhasználóknak fiókkal kell rendelkezniük a közösségi platformon a tweetek megtekintéséhez, amit a tulajdonos pénteken „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezett.

Fenntartásokkal kezeli az MI-technológiával foglalkozó cégeket

A milliárdos azt is megjegyezte, hogy több száz szervezet „rendkívül agresszíven bányászták a Twitter adatait”, ami hatással volt a felhasználói élményre is.

Mint ismert, Musk korábban nemtetszését fejezte ki az olyan, mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek tulajdonosaival szemben, mint a ChatGPT, vagy az OpenAI, amiért a Twitter adatait használják nagyméretű nyelvi modelljeik betanításához – emlékeztetett a lap.

Elon Musk vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

 

Nyitókép: AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. július 02. 16:55
Ha mások nagy volumenű legális adatbányászatra használják twittert akkor fizessenek csak érte. Végső soron az IT infrastruktúrájukat fenn kell hogy tartsák üzemeltessék úgy hogy használható maradjon. És ez bizony óriási megterheléssel jár.
Dunhill67
2023. július 02. 15:35
az a twitter vagy mifaszom,az olyan szörnyszülött izé mint az a másik a fosbuk?
amaurote
2023. július 02. 14:06
teljesen jó ötlet. egy embernek bőven elég ennyi, a botokat meg jól leszabályozza
EX_Terminator
2023. július 02. 14:04
Díjat szedni tőlük a költségekért ami teljesen jogos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!