Kilencvenszeres életfogytiglant kapott az a fehér rasszista férfi, aki 23 spanyolajkú embert ölt meg Texasban

2023. július 07. 21:35

Az ítéletet azonban még halálbüntetésre is változtathatják.

2023. július 07. 21:35

Kilencvenszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy amerikai szövetségi bíróság egy 24 éves fehér rasszista férfit, aki 2019-ben kifejezetten spanyolajkúakra vadászva, 23 embert megölt, további 22-t pedig megsebesített egy texasi bevásárlóközpontban – jelentette az El Paso Times című amerikai lap. Az elítélt egy februárban kötött vádalku folyományaként bűnösnek vallotta magát, és beleegyezett abba, hogy a halálbüntetés elkerülése érdekében kilencvenszeresen súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetésre ítéljék. A mostani ítélet a szövetségi bíróságon született, de ennek ellenére még Texas állam bírósága előtt is tárgyalják majd az ügyet, 

és ott még akár halálra is ítélhetik.

A texasi El Pasóban hozott ítélethirdetést megelőző két tárgyalási napon a 22 sebesült túlélő, valamint a 23 áldozat hozzátartozói tettek tanúvallomást Crusius jelenlétében. 

Holtan akarlak látni. Annyira gyűlöllek! A pokolban külön hely van a számodra”

– mondta egyenesen a vádlott szemébe nézve egyikük. A vádirat szerint az elkövető a támadás előtt több mint ezer kilométert vezetett éjszaka Dallas külvárosából El Pasóba, ahol 2019. augusztus 3-án egy gépkarabéllyal hajtotta végre a tömeggyilkosságot. Közvetlenül a támadás előtt a férfi kiáltványt tett közzé az interneten, amelyben kijelenti, hogy akciója válasz Texas spanyolajkú inváziójára.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2023. július 08. 16:03
Nagyon szigorú volt a bíróság. Elég lett volna ötvenszeres életfogytiglan, amit ha jó viselkedik, negyvenszeres életfogytiglanra mérsékelnek.
most
2023. július 08. 11:53
Texas 1836-ig Mexikó tartománya volt, még korábban pedig spanyol gyarmat. Ezután vagy 10 évig független állam volt, és csak utána csatlakozott az Unióhoz. Az amerikai telepesek először mexikói engedéllyel érkeztek (és kerültek évek alatt túlsúlyba) Bőven van tehát spanyol múltja Texasnak.
letsgobrandon-2
2023. július 07. 22:08
"kifejezetten spanyolajkúakra vadászva, 23 embert megölt, további 22-t pedig megsebesített " ------ szóval nem nagyon kellett neki keresgélni
NDAP1945
2023. július 07. 21:48
Lusta nem dolgozó latonok voltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!