Kiderült: ennyi ukrán férfi próbált elszökni Ukrajnából a háború kezdete óta

2023. július 28. 12:15

Ukrajnában hadiállapot van érvényben, a 18 és 60 év közötti férfiak számára tilos külföldre utazni.

2023. július 28. 12:15
null

Az orosz-ukrán háború 2022. februári kezdete óta csaknem húszezer katonaköteles férfit akadályozott meg az ukrán határőrség az ország elhagyásában – közölte Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Hatezren hamis iratokkal, a hivatalos határátkelőkön próbáltak kijutni az országból, 13 és fél ezret viszont a „zöldhatáron” fogtak el illegális határátlépési próbálkozás közben

– mondta el az illetékes Rada tévécsatornának nyilatkozva.

Demcsenko közlése szerint a határőrök naponta mintegy 20 embert állítanak meg, akik megpróbálnak illegálisan átjutni az államhatáron.

Ukrajnában hadiállapot van érvényben, a 18 és 60 év közötti férfiak számára tilos külföldre utazni. Vannak kivételek: a parlamenti és az önkormányzati képviselők, az ügyészek, bírók, valamint más tisztviselők kizárólag szolgálati utazás céljából átléphetik az államhatárt. Engedélyezik számukra a külföldi utazást tárgyalások, gyógykezelés, valamint kiskorú gyermekek ellátása céljából, de nyaralni nem mehetnek külföldre.

Az ukrán parlament csütörtöki ülésén megfosztotta mandátumától Jurij Arisztov kormánypárti képviselőt, a nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottság alelnökét. Arisztov maga nyújtotta be lemondását mandátumáról a törvényhozásnak, miután közfelháborodást okozott azzal, hogy július közepén a Maldív-szigeteken nyaralt egy ötcsillagos szállodában.

Ezt is ajánljuk a témában

Volodimir Zelenszkij elnök az eset kapcsán kijelentette, hogy a képviselők és állami tisztviselők külföldi utazási terveit alaposan ellenőrizni kell.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 26. 19:59
Bezzeg, ha Magyarországot bombáznák Karácsony természtesen még akkor is szélesen vigyorogna. No nem gúnyból, nem, nem. Csak azért mert nem tudná, hogy ez most jó vagy rossz. Gyurcsány meg a markába nevetne: "No most talán Orbánnak tényleg fuccs, és akkor jövünk mi.". Dobrev megvárná Brüsszelböl, hogy most mit kell mondani. A libernyák mob viszont lehet, hogy magára találna: "Dehát Feri, ti nem ezt mondtátok nekünk..., mi az utasításaidat követve Orbán ellen szervezkedtünk."
masikhozzaszolo
2023. július 28. 16:36
/Bezzeg, ha Magyarországot támadás érné, senki sem akadna, aki ki akarná vonni magát a frontra küldés elől./ Valamit azért vegyünk észre. A libsik már most harcban állnak velünk, itt nálunk. Itt a hadszínterünk. Nem is értem, miért akarnak innen dezertálni. 2. Ha nem libsi, akkor meg szívesen megyek harcolni Brüsszel, USA, német, labanc ellen. Nem, nem itt! Ott, náluk!
Box Hill
2023. július 28. 16:22
A Nyugat a határok átmigrálásáért küzd, miközben nagy mai kedvencük vasfüggönyt húzott.
Proxima Centauri
2023. július 28. 16:22
Bezzeg, ha Magyarországot támadás érné, senki sem akadna, aki ki akarná vonni magát a frontra küldés elől. Vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!