Kaczynski: A migrációs csomagról szóló népszavazás a lengyelek sorsáról is dönt

2023. július 08. 19:57

A kormányfőhelyettes szerint az a tét, hogy élhetnek-e továbbra is egy biztonságos, békés országban.

2023. július 08. 19:57
Polish Politics And More (archives 2016-2022)

Az európai uniós migrációs csomagról szóló népszavazás, amelyet az őszi lengyel parlamenti választások napján tartanak meg, Lengyelország és a lengyelek sorsáról is dönt – jelentette ki szombaton Jaroslaw Kaczynski kormányfőhelyettes, a lengyel kormánypárt elnöke. A TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevízióban Kaczynski úgy nyilatkozott: a népszavazás 

nagyon fontos, mert Lengyelország és a lengyelek sorsát dönti el, azt, hogy élhetnek-e biztonságos, békés országban.”

A népszavazást a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) javasolta azt követően, hogy az uniós tagországok belügyminisztereinek június eleji értekezletén előzetes megállapodást született a migránsok Európai Unión (EU) belüli áthelyezését célzó, kötelező szolidaritási mechanizmusról. Piotr Müller kormányszóvivő korábbi nyilatkozata szerint a népszavazáson az állampolgároknak egy kérdést tennének fel, amely arra vonatkozna, hogy Lengyelországnak bele kell-e egyeznie a migránsok kötelező áthelyezésébe.

(MTI)

Nyitókép: Nur Photo via AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 09. 17:15
Arról még mindig nem beszélt senki, hogyan akarják ezt a gyakorlatban megvalósítani. Önként jelentkezőket kérnek, akik hajlandók átköltözni egy olyan országba, amiről talán még nem is hallottak? Vagy összegyűjtenek (valamilyen szempontok szerint) egy-egy csoportot minden országban, és közlik velük, hogy holnap költöztök egy másik országba? Szerintem egyik se működne, ha megpróbálnák kiköltöztetni őket, nem csak Párizs égne (újra), hanem egész Nyugat Európa.
falcatus-2
2023. július 09. 14:14
nagyon fontos, mert Lengyelország és a lengyelek sorsát dönti el, azt, hogy élhetnek-e biztonságos, békés országban.”..../ nagyon úgy tűnik ez a hajó elment.Várni kellett volna mi lesz Ukrajnával.Akárhogy alakul a helyzet mindenképpen nagy árat fognak érte fizetni
figyelő4322
2023. július 08. 22:47
Úgy tudom, hogy a migrik kérdésében a polák szavazók túlnyomó részének ugyanaz az álláspontja, mint a magyarok túlnyomó részének. Ezért okos dolog volt a 2 szavazást ugyanarra az idõpontra kiírni. Így nagyobb esélye van a PiS pártnak újra győzni. Ugyan ez a párt sem tökéletes, de legalább a migrik esetében jobb, mint a Tusk partja.
Lombi
2023. július 08. 21:34
Azért eszméletlen bosszanó ez a tróger munka a mendíner honlapjával kapcsolatban. És semmi javítás. Ha ilyenre akarták, az érthetetlen. Ha ilyenre sikerült, az szintén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!