Itt a felmérés: illúziókat kergetnek az ukránok

2023. július 18. 08:27

Kiderült az is: az ukrán választóknak fogalma sincs, honnan van ekkora jövedelme a politikusaiknak.

2023. július 18. 08:27

Két ukrán médium gyűjtötte össze az ukrán állampolgárok háborúhoz, a külföldi tőkéhez és a saját politikusaihoz való viszonyát vizsgáló felmérések eredményeit – számolt be a Világgazdaság. Az egyik kutatás azt vizsgálta, hogy hogyan reagálnak az emberek az ukrán üzleti szféra külföldi próbálkozásaira, illetve a külföldi tőke beáramlására. Kiderült, hogy az ukrán népesség nagy része

illúziókat táplált az ukrán tőke, a vállalkozások külföldi sikereit illetően és a külföldről beáramló idegen tőke természetére vonatkozóan. 

A megkérdezettek 69 százaléka az ukrán tőke külföldön való meggyökeresedését egészében véve pozitívnak ítélte. Ezek többsége (55 százalék) abban bízik, hogy az ott szerzett tapasztalatokat,

a nemzetközi sztenderdeket átültetik majd az ukrán gyakorlatba, és ebből az egész ország profitál.

Megjegyzik, hogy mindössze 12 százalék jelezte fenntartásait, amelyek alapvetően három területre összpontosultak. Csökkenhet az ukrajnai munkahelyek száma, elszipkázzák külföldre a képzett munkaerőt, illetve az ukrán vállalkozók külföldi próbálkozásaik során kiszippantják a tőkét az országból. 

Átlátható vagyoni helyzeteket akarnak látni

Egy másik felmérés pedig azt mutatja: Ukrajna amúgy is roppant nehéz helyzetben lévő állampolgárait nagyon idegesíti az állami tisztviselők státusza, pontosabban, hogy 

bevételeik jelentős része rejtve maradt a választópolgárok előtt.

Egy  több mint kétezer ukránt megkérdező közvélemény-kutatás szerint a válaszolók döntő többsége úgy véli: az állami hivatalnokoknak számot kell adniuk a közvélemény előtt vagyoni helyzetükről. 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 18. 14:27
Zselé megszűntette a korrupciót, az ellezéket és sajtóját is. És ettől egycsapásra minta demokrácia lett. A Euró milliárdos vagyon pedig a sorozta jogdíjjaiból jött ki. Ezzel ugyan gazdagabb, mint bármely más élő producer család, de Ukrajnát megtámadták, úgyhogy most ott mindent szabad.
B_kanya
2023. július 18. 14:23
"salamonhiihii-2 2023. július 18. 10:26 Csendesebben tessék ajvékolni kéremszépen " Még mindig a legkreténebb czippelferi bizonygatja leghosszabban, mint ő a legkreténebb és még mindig f444szhiánya van pedig a prájdon még neki is jutott volna betevő.
B_kanya
2023. július 18. 14:21
"helemba 2023. július 18. 09:39 A Fidesztálibok egytől-egyig tudják, hogy az orbán családnak hogyan sikerült milliárd eurós vagyont összeharácsolnia..." A számok továbbra sem a balf444szok barátai.
Nasi12
2023. július 18. 11:12
Ismerös ez. Illuziókban nálunk sem volr hiány 30 éve. Pedig az országunk közelebb állt akkor a nyugathoz mint ukrajna most. Pl. a karácsonyt ugyanakkor ünnepeltük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!