Eltaláltak egy román hajót az oroszok

2023. július 26. 08:42

A háború kezdete óta ez lehetett a legközelebbi támadás egy NATO-tagállamhoz.

2023. július 26. 08:42
null

Egy román hajóban keletkeztek károk, miután Oroszország csapásokat hajtott végre Dél-Ukrajnában, a Duna mentén – közölte a román külügyminisztérium.

Az Index hozzáteszi: már hétfőn látszott, hogy Oroszország dróncsapásokat hajt végre a román–ukrán határ közvetlen közelében, az egyik célpontjuk Reni kikötője volt, és a támadásról készült videók alapján a Duna túloldaláról, Romániából is látni lehetett a csapást. Hangsúlyozzák: A háború kezdete óta ez lehetett a legközelebbi támadás egy NATO-tagállamhoz.

Mint írják, a csapással kapcsolatban a román külügyminisztérium még kedden adott ki egy közleményt, itt közölték, hogy egy román hajóban is károk keletkeztek. A hotnews.ro portál szerint csak kisebb károkról volt szó, és a hajó folytatni tudta az útját és egyetlen román sem sérült meg. A külügyminisztérium közleményében arra utaltak, írják, hogy a támadás célpontjai az ukrán kikötők lehettek.

Az akció után sem a NATO, sem Románia nem adott érdemi választ Oroszországnak, 

ami sokat mondó. Egyesek azt feltételezik, írják, hogy a hajót repeszek találhatták el az orosz csapás után, melyek akár meg is ölhettek volna valakit a hajón.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miles1
2023. július 27. 20:20
"Eltaláltak egy román hajót az oroszok" - és a mandi megint hazudik. Miért nem lepődöm meg? Ki mondta, hogy az oroszok találták el? Még a románok sem. Aki látta a felvételeket, azok azt is tudják, hogy a fuckránok lőttek mindenfelé. Csoda, hogy nem öltek meg tényleg valakit. Egyébként, a románok azt is simán beszopták volna. A háború elején a fuckránok lelőtték a mócok egyik "csúcsszuper" MiG-21 -esét. Utána még a mentésére induló helikoptert is. A mai napig sumákolnak hivatalosan, hogy az időjárás, meg pilótahiba.
Akitlosz
2023. július 27. 14:14
Minek ment oda?
röviden
2023. július 27. 10:40
Akkor most elgondolkodtak az átálláson, ahogy szoktak. :)
alenka
2023. július 26. 19:03
Román bárka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!